Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Joseph Lawrence – “Empty House”

Het weer wordt guurder en het is langer donker dan licht; het zijn met andere woorden de ideale omstandigheden voor de Londense Joseph Lawrence om met nieuwe muziek op de proppen te komen. De singer-songwriter heeft, inclusief deze nieuwe release, weliswaar nog maar drie singles op zijn palmares staan, maar lijkt toch aan de vooravond van een grote doorbraak te staan. Dat heeft hij langs een kant te danken aan zijn contract bij Sony Music, maar vooral aan de eigenheid die hij in zijn muziek weet te steken. Zo hebben de nummers van Lawrence iets weg van James Blake, maar schuilt er toch een pak meer jazz en soul in het geheel. Deze nieuwe “Empty House” klinkt alvast betoverend.

Met een kleine drie minuten op de klok is “Empty House” eerder aan de korte kant en dus is er geen tijd te verliezen. Joseph Lawrence weet dan ook al snel te overtuigen, want met een mix van doordringende basbeats, euforische blazers, een dromerige piano en natuurlijk een uiterst krachtige stem zorgt hij ervoor dat we vastgekluisterd aan onze speaker blijven luisteren. Met een erg meeslepend, ietwat melancholisch, maar toch gigantisch strak nummer ontpopt de Brit zich dus in een mum van tijd tot een in de gaten te houden artiest. Ideaal om wat kleur te brengen bij dit grijze weer, maar evengoed om ons als dekentje warm te houden.

Facebook / Instagram

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

1878 posts

About author
't is oke.
Articles

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.