Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single CPEX – “Afscheid van het platteland”

© CPU – Cédric Depraetere

Na meer dan dertig jaar is het binnenkort tijd om afscheid te nemen van The Clement Peerens Explosition. Het is een feit dat de band rond Clement Peerens, Lady Dave en Sylvain Aertbeliën zich profileert als een parodie op de klassieke rockband, maar toch valt de invloed van CPEX niet te onderschatten. Zo drukte het drietal met nummers als “Dikke Lu“, “Vinde gij mijn gat (niet te dik in de rok)“, “Boormachien“, “Blaankenbaarge” of “Foorwijf” wel zijn stempel op het Vlaamse muzieklandschap. Dat de band nu de handdoek in de ring gooit, kan dan ook niet onopgemerkt voorbijgaan. Met tien(!) uitverkochte afscheidsshows in De Roma neemt het drietal uitgebreid de tijd om vaarwel te zeggen aan zijn thuisstad, maar met deze “Afscheid van het platteland” nu ook aan de rest van het land.

Een afscheidssingle dus, deze “Afscheid van het platteland”, al had die helaas wel wat meer pit kunnen gebruiken. CPEX blikt met dit nummer terug op de afgelopen dertig jaar, met de nodige zelfspot en ironie natuurlijk. ‘Wij brachten de beschaving van de stad tot in het kleinste boerengat’, klinkt het met de gekende Antwerpse arrogantie, terwijl het geheel muzikaal een beetje voortkabbelt. Er gebeurt dus eigenlijk niet veel in “Afscheid van het platteland”, al moeten we de muziek van Clement Peerens sowieso met een korreltje zout nemen. Objectief goed is het namelijk nooit, en in dat opzicht is deze single dus een logisch afscheid.

The Clement Peerens Explosition kuist de komende weken zijn schup af in De Roma (tussen 20 december en 7 januari), in de N9 in Eeklo (8 december), in Nosta in Opwijk (9 december) en in Het Depot in Leuven (15 en 16 december).

Facebook / Instagram

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

1881 posts

About author
't is oke.
Articles
Related posts
LiveRecensies

Clement Peerens Explosition @ Ancienne Belgique (AB): Als aan 120 km/uur in de laadbak van een camionette

Antwerpenaar (en misschien ook wel Puursenaar), u weze gewaarschuwd: als “soemmigste mentoal incapabele figuren” binnenkort de lokale verkiezingen in Antwerpen winnen, verhuist…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.