Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Debuutsingle Maartje – “Uitweg”

Dat er nog niet meteen een eind zou komen aan de golf aan Nederlandstalige popmuziek die ons muzieklandschap treft, lijkt voor zich te spreken. Met namen als S10, Merol en Froukje die het genre de afgelopen maanden keer op keer weer nieuwe energie inpompten, gingen ook voor andere artiesten de deuren mogelijk wat makkelijker open. Ook de Nederlandse Maartje zag haar kans en komt voorzichtig boven het maïsveld piepen met haar scherpzinnige nederpop. Haar eerste single “Uitweg” is zowel toegankelijk als een tikkeltje ongewoon, maar vooral ongelofelijk catchy.

Op “Uitweg” bezingt Maartje de uitdaging om je over te geven aan je gevoelens voor iemand. We horen een liefdeslied met een vleugje bindingsangst zoals het hoort anno 2022, want wie gelooft nu nog blind in de liefde? Aanvankelijk worden we een beetje het verkeerde pad op gestuurd met een diepe stem, maar al gauw vallen de effecten weg en worden we meegesleurd door een zwoele baslijn. Hoewel “Uitweg” eerst een dertien in een dozijn popsong lijkt te zijn, breekt alles open in het refrein en lonkt de dansvloer om de hoek. ‘We zoeken nog naar wegen / Kom mezelf minder tegen / Zijn niet wat we waren / Weinig van overgebleven’, klinkt het en daarmee slaat het onoverwinnelijke gevoel plots over in kwetsbaarheid. Naar het einde toe horen we een elektrische gitaar die een beetje de vreemde eend in de bijt zou kunnen zijn, maar enkele luisterbeurten later snappen we de toevoeging wel én zijn we vooral vrolijk “Uitweg” aan het neuriën. Een debuutsingle die zo blijft hangen kan alleen maar de voorbode zijn voor meer muzikaal moois.

Instagram / TikTok

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

647 posts

About author
Dansende Beer met een hart voor Scandinavische popmuziek, sad girl music (lees: Phoebe Bridgers) en Franstalige dingen.
Articles
Related posts
InstagramLiveRecensies

MEROL @ De Roma: Lichtpuntje na de duisternis

MEROL heeft er dan wel haar doorbraak aan te danken, ondertussen is ze al lang veel meer dan ‘die van “Lekker met…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Meetsysteem - "Ampersand"

In september bracht de Amsterdammer Meetsysteem zijn ep Surfen op de Pijn / Heel Even Niets uit en nu is hij wederom…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single WIES - "Gewoon Je Maat"

Wat als we mislukken?, zo luidt de titel van de mini-docu die het voorbije jaar gemaakt werd over de Nederlandse band WIES….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.