Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Krea – “Last Day of the Year”

© Susannah Appleby

Nadat Karen Cowley in september solo debuteerde onder de naam Krea, krijgen we vandaag opnieuw een nummer te horen van de Ierse. Cowley verzorgt de synths en basgitaar bij het muzikale trio Wyvern Lingo, dat eerder ook al samenwerkte met Hozier. De groep is niet definitief gestopt, maar besloot een tijdje terug om even een pauze in te lassen. Dat zorgde ervoor dat de leden hun eigen projecten wat meer aandacht konden geven; zo bracht drummer en gitarist Caoi De Barra in augustus haar solo-ep uit. Bij Cowley blijft het voorlopig bij twee singles, al hopen we na het horen van deze “Last Day of The Year” dat er ook een langspeler aankomt.

Openen doet Cowley in “Last Day of The Year” met een stevige piano die onze aandacht meteen weet vast te grijpen. Door die piano is het echter moeilijk om te focussen op haar stem, alhoewel dat beter wordt naarmate het nummer vordert en de piano meer naar de achtergrond verdwijnt. Cowley doet het zeker niet mis als solo-artieste en haar stem is toch wel speciaal te noemen. Het ene moment klinkt ze zacht, alsof ze een verhaaltje vertelt, terwijl het even erna omslaat in iets krachtigers. De Ierse zingt over een herinnering, over iemand die haar toonde hoe alles moest maar haar nu niet meer zou herkennen. “Last Day of The Year” is een mooi liedje over verandering en hoe iemand kan evolueren tot een bijna nieuw persoon. Naar het einde toe gooit de zangeres er ook nog een viool bij om dat melancholische gevoel te versterken. We kunnen spreken van een geslaagde tweede single van Krea.

Instagram / Twitter / Bandcamp

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

Related posts
Filmpje van de week

Filmpje van de week 25 - 31 januari

De laatste week van deze mooie eerste maand van 2016 bracht ons veel videoclips. Sommige waren wondermooi, andere waren eerder absurd en…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.