Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single ENHYPEN – “ZERO MOMENT”

In 2020 opende een nieuwe wereld voor zeven Zuid-Koreanen; Heeseung, Jay, Jake, Sunghoon, Sunoo, Jungwon en Ni-ki wonnen namelijk I-Land. De talentenjacht werd georganiseerd door CJ E&M (bekend van de zender Mnet) en Hybe Corporation (het label van BTS) met als doel een nieuwe generatie aan artiesten te vinden. Het resultaat hiervan werd uiteindelijk ENHYPEN en de groep heeft ondertussen al drie ep’s en een album op hun naam staan. Dat ze een groep zijn betekent niet dat het zevental altijd alles samen moet doen, zo bewijst deze “ZERO MOMENT”. Hoewel hun groepsnaam vermeld wordt, zijn het enkel Heeseung, Jay en Jake die te horen zijn op de soundtrack van de Zuid-Koreaanse serie Summer Strike.

Hoewel ENHYPEN onder de noemer K-pop valt is deze “ZERO MOMENT” allesbehalve een typisch liedje van dat genre. Heeseung, Jay en Jake krijgen hulp van iets stevigere gitaren en een drum. Het gebruik van die instrumenten is niet echt verbazend, aangezien tearliner meewerkte aan de productie. Park Sung-Hoon, zoals hij echt heet, werkte al eerder mee aan soundtracks en is niet bang om rockelementen te verwerken in andere genres. Het deuntje van “ZERO MOMENT” is ook zeer catchy en elk lid van het trio krijgt de kans om te tonen waar hij vocaal goed in is. Enkel tijdens het refrein vallen ze samen en dat klinkt — zoals we verwacht hadden — ook wel goed. Summer Strike gaat net zoals deze single over liefde, maar we zijn blij dat het drietal geen typische ballade gemaakt heeft zoals andere Zuid-Koreaanse artiesten wel vaker doen voor dit soort series. Het is een goede uitgave die ook los van de soundtrack een leuk nummertje vormt. “ZERO MOMENT” zal hierdoor nog even in ons hoofd blijven rondzweven.

Facebook / Instagram / Website

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single TWICE - "MOONLIGHT SUNRISE"

Als we denken aan TWICE, denken we aan catchy muziek met een leuk en gemakkelijk dansje. Het is een formule die aanslaat,…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Taeyang - "VIBE" (feat. Jimin)

Het was een tijdje stil rond de Zuid-Koreaanse zanger Taeyang. Zijn laatste solomuziek dateert van 2017, met het album White Night. Een…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Bily Acoustie - "When It's Cold"

Op de soundtracks van Zuid-Koreaanse televisiereeksen zien we vaak dezelfde namen terugkeren, waaronder ook Bily Acoustie. De zanger debuteerde in 2013 en…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.