Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single The Vanns – “Haunted”

© Todd Hardingham

In de rest van de wereld kennen we vanns, hetzij met een ‘n’ te veel, vooral als de schoenen die altijd op hun zool landen of als een camionette in het Engels, maar in Australië denkt men klaarblijkelijk meteen aan de band The Vanns. Het muzikale project rond frontman Jimmy Vann kende zijn oorsprong al in 2015, maar brak vooralsnog nooit echt door buiten de landsgrenzen. Dat is best opvallend, want met een album, een reeks ep’s en heel wat singles op het palmares is er nochtans tof materiaal genoeg om een groter publiek aan te spreken. Niet in het minst omdat The Vanns het midden vindt tussen de betere indierock en de zomerse britpop.

Al van bij de begintonen van het nieuwe “Haunted” schiet bijvoorbeeld meteen de naam ‘Inhaler’ door onze gedachtengang. De gelijkenis valt allerminst te ontkennen, maar dat kan ook gezien worden als een compliment: deze single klinkt allesbehalve slecht. De sfeer zit namelijk meteen goed, want begeleid door een fijn arsenaaltje aan indierockgitaartjes is het vooral de stem van Jimmy Vann die de hoofdrol opeist. Zeker zijn uithalen in de refreinen klinken bijzonder fijn, waardoor The Vanns met deze “Haunted” een glimlach op je gezicht weet te toveren. Een Australische toets in die typische Britse sound dus, wat van dit nummer een fijne toevoeging voor je favoriete feelgoodgitaarplaylist maakt.

Facebook / Instagram

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

1878 posts

About author
't is oke.
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Spanish Love Songs - "Haunted"

De intense melodieën, gepaard met doordringende teksten en emotionele expressie, maakte Spanish Love Songs tot een bekende naam in de alternatieve muziekscene….
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Sharaya Summers – "Haunted"

Gooi de tristesse van Lana Del Rey in de blender met enkele najaarse zonnestralen en je krijgt Sharaya Summers, nieuwe telg onder…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.