Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Yb. – “Blackphemy”

© Nanda Soe

De kans dat de naam Yb. een belletje bij je doet rinkelen is ongetwijfeld nu misschien nog heel klein, maar daar brengen we graag verandering in. Het is echter de hoogste tijd om kennis te gaan maken met die Yb., want de Ghanese-Australische singer-songwriter heeft al een hele grote indruk op ons gemaakt. Heel veel muziek heeft hij nog niet uitgebracht, maar de songs die we al wel hoorden zijn stuk voor stuk fijne, karaktervolle indiepopliedjes. Later deze week brengt de uit Brisbane afkomstige zanger zijn debuut-ep Blackphemy uit, waar we vandaag met de gelijknamige single een laatste voorproefje van krijgen.

“Blackphemy” opent op een rustige, intieme wijze waarbij we slechts Yb.’s rustgevende stem en een lief gitaartje horen. Hij stelt zichzelf kwetsbaar op naar degene waar hij vermoedelijk een toxische verhouding mee heeft. Aan het begin van het nummer lijkt hij er nog redelijk geduldig over te zijn, maar naarmate “Blackphemy” vordert, groeit ook de wanhoop en teleurstelling in Yb.’s stem. Hoe meer we het einde naderen, hoe meer die wanhoop verandert in pure frustratie en boosheid. Dit is muzikaal ook hoorbaar: richting het einde toe breekt het lied instrumentaal helemaal open met stevige drums en gitaren die die woede representeren. “Blackphemy” is een ontzettend mooi liedje waarin we compleet worden meegesleurd door Yb.’s emotionele achtbaan en wij zijn meer dan benieuwd naar wat de toekomst voor hem te bieden heeft!

Blackphemy verschijnt aanstaande vrijdag 25 november.

Facebook / Instagram / Twitter

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

151 posts

About author
ik droom, denk en vind veel
Articles

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.