Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Debuutsingle Big Adviser – “Bitter Pill”

Big Adviser

Dat het conservatorium van Gent een kweekvijver voor gerenommeerde bands in de Belgische scene is, is lang geen geheim meer. Namen als Rhea en Balthazar zeggen wellicht genoeg. Zo is het ook de plek waar Stan den Heijer enkele jaren werkte en broedde op zijn project Big Adviser, dat vandaag wordt gelanceerd met single “Bitter Pill”. Niet alleen werkte hij daar aan zijn songs, het is ook de plek waar Den Heijer zijn professionele liveband samenstelde. We zijn dus alvast benieuwd hoe dit zich zal vertalen naar een live context. Waarschijnlijk worden we meegenomen op een koortsachtige droom, ergens zwevend tussen post-rock en elektronische folk net zoals in dit debuut.

“Bitter Pill” begint met een mysterieuze, maar sfeervolle intro waarin meteen een duidelijke sfeer wordt geschetst: melancholisch en intrigerend. Al snel komen de vocals erbij en horen we een duidelijke structuur die het aangenaam luisteren maakt. Hoewel het zacht van start ging, wil dit natuurlijk niet zeggen dat het een flauwe single is. Halverwege het nummer wordt het gaspedaal ingedrukt en zorgen de krachtige drums voor die post-rocksfeer waar we het eerder over hadden. Het stemtimbre van Den Heijer en de getextureerde elektronica doen al eens denken aan Bon Iver, maar dat deert niet wanneer je simpelweg een geslaagde single aflevert. Misschien dat een volgende release een iets duidelijker beeld van de band schetst. Met “Bitter Pill” geeft den Heijer desondanks een beloftevol startschot voor Big Adviser. We zijn benieuwd naar wat nog komen zal.

Instagram / Facebook

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify.

Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single TUKAN - "Noranda"

Het gaat snel voor de jongens van TUKAN. Het Brusselse kwartet heeft in twee jaar tijd al meer dan honderd concerten op…
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjesUitgelicht

Dansende Beren en Bar Bricolage ontvangen Ratmosphere, Big Adviser en Eosine

De zomer lonkt, de festivals staan voor de deur en heel wat nieuw talent zet eerste stappen met concertjes hier en daar….
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Shake Chain – “Mike”

De Londense band Shake Chain is al meer dan drie jaar bezig meerdere publieken te choqueren en verwachtingen te overtreffen. Met een…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.