Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Rianne Downey – “Home”

De Schotse Rianne Downey lijkt een vervolg te willen maken voor haar debuut-ep Fuel To The Flame, dat vorig jaar verscheen. Hoewel ze nog niet zo lang bezig is als zangeres, wist Downey toch al redelijk wat te bereiken. Zo mocht ze in eigen omstreken al op verscheidene festivals staan en viel ze in de prijzen van de Scottish Music Awards. Ze doet het dus goed, maar is bezig om nog verder te gaan. Voorlopig heeft haar tweede ep nog geen naam, gelukkig wel een datum. In januari zullen we weten of ze haar prijzen waard is, maar als we naar deze “Home” luisteren, lijkt dat toch wel terecht te zijn.

Downey is verhuisd van Schotland naar het Britse Liverpool. Een nummer met de naam “Home” is dan ook niet zo vreemd, want het is een ‘liefdesbrief’ naar Schotland, zo zegt de zangeres zelf. In drie minuten tijd zingt de Schotse over het vinden van een plekje in de wereld, wat toch niet zo voor de hand liggend blijkt te zijn. Naar haar stem zouden we uren kunnen blijven luisteren. Puur en vol pracht, zo zingt Rianne Downey. Ze doet dit enkel begeleid door een gitaar en laten we eerlijk zijn, meer hebben we niet nodig. “Home” is een single dat nog even op repeat zal staan, terwijl we wachten op haar tweede ep.

Facebook / Instagram / Twitter

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single UB40 - "Home"

Gesteld dat er een kans is dat sommige mensen UB40 niet kennen, hier een korte inleiding. UB40 is een band uit Birmingham…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single HAIM - "Home"

De eerste reacties op de Barbie-film zijn alvast goed tot uitstekend, maar wij bekijken nog steeds liever de muzikale kant van de zaken….
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single IBE - "Home" (feat. Emily Burns)

Dat Ibe Wuyts anno 2022 helemaal niet meer dat mannetje achter zijn piano is, bewees hij afgelopen weekend nog op Pukkelpop. Met…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.