Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Allard J.J. – “Under The Loop”

Hij was de eerste drummer van Claw Boys Claw in de jaren tachtig en negentig. Toen hij de Amsterdamse rockers verliet begon hij zijn eigen bandje, l’Attentat. Allard Jolles was er de zanger en gitarist van. Het was een bandje dat nooit echt wist door te breken bij het grote publiek, maar die desondanks toch over een kleine fanatieke fan schare beschikte. Daarna werd het vrij stil rond Jolles die er voor had gekozen zijn maatschappelijke carrière voorrang te geven. Tot 2020 toen hij plots weer van zich liet horen via een eerste soloplaat Uncovered.

En zie daar, nog geen twee jaar later heeft hij alweer een tweede album klaar dat in januari zal verschijnen. Voor nu verschijnt vandaag het titelnummer, “Under The Loop” als single op de streamingdiensten. Met zo’n cv heb je ook bekende muzikale vrienden om op het album mee te spelen tot je beschikking. Zo speelt onder andere John Cameron (Claw Boys Claw) op gitaar en zang mee. Maar ook Jeroen Kleijn (Claw Boys Claw, Johan) op drums en Rob de Weerd (ex Tröckener Kecks) op gitaar, toetsen en zang zijn te vinden op het project. Deze single heeft duidelijk het Claw Boys Claw-dna. Je hoort het Peter te Bos zo zingen, maar het kabbelt iets rustiger door dan toen. Hopelijk is het een kwestie dat de band een beetje moet opwarmen want met deze muzikanten op de credits, mag het wat ons betreft wel wat spannender.

Het album Under The Loop verschijnt op 27 januari 2023 via Bandcamp.

Facebook

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

Related posts
AlbumsRecensies

Allard J.J. - Under the Loop (★★★): Inspiratie is een keuze

In de jaren tachtig speelde Allard Jolles in de Amsterdamse band Claw Boys Claw, waar hij actief was als drummer. Al die…
AlbumsRecensies

Claw Boys Claw - Kite (★★★½): Doet het bloed nog steeds sneller stromen

Willen we ons zelf recht in de ogen kunnen blijven kijken, dan mogen wij niet om de Amsterdamse band Claw Boys Claw…
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

Misty Fields lost nieuwe namen met onder andere Steve Gunn, Black Leather Jacket en Egyptian Blue

Misty Fields, het zegt je waarschijnlijk niet veel, maar dat mag geen excuus zijn. Het Nederlandse ontdekkingsfestivals vindt dit jaar plaats op…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.