Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Hoodie Allen – “Hey Ben” (feat. Games We Play)

We zouden het wel eens durven vergeten, maar Hoodie Allen gaat al een tijdje mee. In 2012 gooide de hiphopartiest hoge ogen met zijn debuut-ep All American. Daarna ging het snel voor Allen en naast zijn eerste volwaardige album volgde ook een samenwerking met Ed Sheeran op “All About It”. Ook voor deze nieuwe single werkt de Amerikaan samen met een andere artiest en dat is deze keer de eenentwintigjarige Games We Play. Het is niet echt verrassend, want Games We Play is een poppunkartiest en laat dat nu net het genre zijn dat Hoodie Allen voor ogen heeft voor zijn volgende album.

“Hey Ben” opent met een typische eentonige zang, maar het klinkt wel lekker nostalgisch. Allen valt ook meteen met de deur in huis, daar hij aan Ben vertelt dat hij per ongeluk met diens vriendin heeft geslapen. Het is een typisch poppunkthema, dat meestal al snel verdrinkt in de daarbij horende clichés, maar “Hey Ben” trapt niet in die valkuil. Ook de instrumentatie is zeer typisch voor het genre, maar het klinkt niet als een regelrechte rip-off van een reeds bestaand nummer en we hebben al vaker gemerkt dat dat blijkbaar geen evidentie is. Deze single is dan ook een geslaagd en leuk liedje, niet meer en niet minder.

Facebook / Instagram / Twitter / Website

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

187 posts

About author
Ik moet dagelijks 'ok boomer' aanhoren
Articles
Related posts
Muzieknieuwtjes

Veertig nieuwe namen Pukkelpop

Pukkelpop, het alternatieve muziekfestival uit Hasselt, maakte vandaag weer enkele nieuwe namen bekend. Op Snapchat liet het festival ons al raden en…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.