Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Chloe George – “Penny”

© Ruegh

Elke nieuwe artiest die bij FADER onder contract staat, trekt automatisch onze aandacht, want met labelgenoten als Clairo, Slayyyter en Lewis Del Mar zit er heel wat interessants bij deze invloedrijke speler van de muziekindustrie. Als songwriter schreef Chloe George reeds voor artiesten als Dua Lipa en Normani, maar dankzij een virale TikTok-hit ging haar carrière ook aan het rollen. “ghost town (voice memo)” heeft intussen al bijna zeventig miljoen streams, waardoor er steeds meer ogen gericht zijn op haar eerste ep. De titeltrack en laatste single van die ep krijgen we vandaag en klinkt veelbelovend.

Op het plezante “Penny” horen we haar van een speelsere kant en horen we zelfs een psychedelische invloed in het popnummer. Voor het nummer werkte George samen met Rob Bisel, die reeds samenwerkte met o.a. SZA en James Blake. Die invloeden horen we ook wat terug in “Penny”, al is het vooral ook haar interessante stem die de single zo boeiend maakt. Dat de zangeres de eerste strofe schreef toen ze zich helemaal verloren voelde en niet wist wat ze moest doen, horen we muzikaal niet want daar heeft ze duidelijk haar eigen sound gevonden. “Penny” is elke penny waard, dit is gewoon een zeer sterke voorstelling van een rijzende popster.

Op 12 december verschijnt Chloe George’s eerste ep PENNY via Fader.

Facebook / Instagram / Twitter

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

1789 posts

About author
aka fantom
Articles
Related posts
AlbumsRecensies

SZA - SOS (★★★): Verdronken in ambitie

In 2017 leek het alsof er een nieuwe superster was geboren in de vorm van SZA. Tijdens de zomer van dat jaar…
AlbumsFeatured albumsRecensies

Mount Kimbie - MK 3.5: Die Cuts | City Planning (★★★): Melancholie op de dansvloer

Het geduld van Mount Kimbie fans werd al enkele jaren op de proef gesteld. Nadat het duo drie jaar de tijd nam…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single SZA - "Shirt"

Sinds singer-songwriter SZA haar laatste album CTRL uitbracht in 2017, hebben fans niets anders gedaan dan aan haar voeten liggen smeken om…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.