Nieuwe singles, Oude Bekenden

Nieuwe single Noel Gallagher’s High Flying Birds – “Wandering Star”

© CPU – Bert Savels

De gebroeders Gallagher blijven voor leuke artikels zorgen, vooral als we hun uitspraken gaan analyseren. Je zou bijna vergeten dat ze ook nog muziek uitbrengen. Noel Gallagher doet dat de laatste tijd vooral met ep’s en ondertussen is hij al toe aan zijn derde ep. Blue Moon Rising heet dat plaatje, en het zal pas op 6 maart verschijnen. Toch komt Noel vandaag al met een eerste single uit die ep, dat voor de rest nog twee nieuwe nummers bevat. “Wandering Star” zou je zomaar als een kerstnummer kunnen zien, speciaal dus om dat nog op een ep in maart te zetten.

Met heel wat bellen gaat “Wandering Star” hoopvol van start. Al snel krijg je een warm gevoel, en dan komt Noels herkenbare stem er nog eens bij. We voelen ons gelukkig, maar daarna zakt het nummer een beetje in en wordt het tamelijk emotioneel. Zoals de singlehoes doet vermoeden, voelt het allemaal wat donker aan en krijg je na een tijdje een heel dromerig gevoel. Vooral als we tijdens het refrein nog eens wat sterke gitaren krijgen, voel je de kracht en energie om de rest van de dag aan te kunnen. Heel wat verschillende instrumenten en catchy elementen later drukken we de repeatknop maar weer in. Niet de beste song van Noel, maar wel een heel fijn nummer in deze kille tijden.

14 november 2019

About Author

Niels Bruwier Ook bekend als "Den Beir", oprichter van de site, leidt alles in goeie banen en schrijft ook wel eens iets.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief