Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Babet – “Love of Self”

Soms hoeven we niet ver te gaan voor goede muziek. Zo kunnen we in Nederland al heel wat talent vinden, net zoals Babette van Vugt, oftewel Babet. In 2012 nam ze deel aan The Voice of Holland, om daarna vooral voor o.a. Pitbull en Demi Lovato te gaan schrijven in de Verenigde Staten. Tegenwoordig is de Nederlandse vooral bezig met haar eigen carrière als singer-songwriter. Tot nog toe bracht ze nog geen langspeler uit, wel een behoorlijk aantal singles. Zo bracht ze vorig jaar samen met Metejoor het nummer “Eén op een miljoen” uit, maar Babet zingt eigenlijk voornamelijk in het Engels. Ook op haar nieuwe “Love of Self” doet de Nederlandse het terug in het Engels.

“Love of Self” begint redelijk intimiderend met synths die direct de toon zetten. Babets stem klinkt gecontroleerd en doet ons denken aan een jongere, moderne versie van Celine Dion. Op bepaalde momenten horen we de Nederlandse iets breekbaarder zingen, wat wel logisch is gezien ze zingt over haar emoties en gedachten en zichzelf daarbij blootstelt aan de luisteraar. De zangeres gebruikt ook hier en daar autotune en hoewel we haar stem zonder bewerkingen het liefst horen, gebruikt ze het wel op een goede manier en lijkt het alsof haar stem overgaat in synths. Langdradig kunnen we “Love of Self” zeker niet noemen, want er komen verschillende ritmes aan bod en toch weet Babet het nummer als een vloeiend geheel te laten klinken. Geen alledaags lied, maar wel aangenaam om naar te luisteren, dat is de nieuwe van Babet.

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Babet - "How To Disappear"

De Nederlandse popster Babet heeft een van de grootste Nederlandstalige hits van de afgelopen jaren op haar naam staan met “1 op…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.