Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Debuutsingle Clouds Indoor – “If You”

Wie goed genoeg zoekt, vindt in elk genre nog onbekende, Belgische pareltjes. Liefhebbers van de betere postrock kunnen zo het jonge Clouds Indoor op hun radar zetten. Het viertal probeert hun muziek aan de man te brengen met vergelijkingen naar vaandeldragers in het genre zoals Explosions in the Sky en Russian Circles. Naar het voorbeeld van die bands brengt Clouds Indoor instrumentale nummers die ruim de tijd krijgen om de luisteraar mee te nemen in een eigen universum.

De vergelijkingen met bovengenoemde bands dienen niet enkel het promopraatje, maar blijken muzikaal ook zeer accuraat. “If You” opent dromerig met drumsalvo’s die als hagel uit de, nu ja, wolken neervallen. Halverwege het nummer wordt het gitaarwerk een stuk harder. We kunnen ons zo een liveoptreden inbeelden waar de groep een geluidsmuur over haar publiek laat bulderen. Als “If You” een dromerig nummer genoemd kan worden, is het toch vooral het soort droom die je, plakkend van het zweet, onrustig laat woelen.

Clouds Indoor heeft goed naar haar illustere voorbeelden geluisterd. “If You” is snedige postrock die al volwassener klinkt dan de levensduur van deze jonge groep. Begin volgend jaar komt met A Journey het eerste volledige album van de band uit. Iets om in de gaten te houden.

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

Related posts
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Debuutsingle Big Adviser - "Bitter Pill"

Dat het conservatorium van Gent een kweekvijver voor gerenommeerde bands in de Belgische scene is, is lang geen geheim meer. Namen als…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Shake Chain – “Mike”

De Londense band Shake Chain is al meer dan drie jaar bezig meerdere publieken te choqueren en verwachtingen te overtreffen. Met een…
AlbumsRecensies

EF - We Salute You, You and You! (★★★★): Postrockhelden keren terug door de grote poort

Het Zweedse EF heeft ondertussen ondertussen al meer dan vijftien jaar dienst op de teller staan. De groep uit Göteborg lastte sinds…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.