Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single The Lathums – “Say My Name”

Dat Engeland bekend staat voor zijn overvloed aan fantastische indiebands, moeten we niet meer mededelen. The Lathums is er zo eentje uit Wigan en was al te spotten op Pukkelpop 2022. Debuutplaat How Beautiful Life Can Be stond afgelopen herfst op nummer één in de Britse hitlijsten. Na het succes van dat debuutalbum is The Lathums terug met een zwoele nieuwe single als voorbereiding op het nieuwe From Nothing To A Little Bit More.  

Van niks naar een beetje meer, dat luidt de titel. “Say My Name” is ontstaan in een kleedkamer tijdens een tour als support voor The Killers. Het nummer werd al eens gespeeld op de Main Stage van Reading & Leeds en sloeg goed aan bij het dronken publiek. Het is duidelijk dat frontman Alex Moore wilt dat we z’n naam zeggen. De steeds terugkerende zin – ‘Say my name’ – houdt de pressie erin. Het is een recenter nummer en heeft diepe persoonlijke betekenissen. De single vormt een gesprek met iemand die er niet meer is, waarbij ze spreken tot de persoon die nog leeft, en de dingen zeggen die ze willen horen. Het nummer wordt stevig opgebouwd. Broeierige ritmes en brandende gitaren op de achtergrond tijdens de strofes voegen een nodige drukte toe. De pre-chorus is vrijwel perfect opgesteld door de lange en smekende compositie. De gitaarsolo is de finishing touch, wat nog krachtiger wordt door nog eens de pre-chorus te herhalen. Hij gaat de hoogte in met zijn stem, wat typerend is voor The Lathums. De single heeft zijn stem gevonden met Jim Abbiss als albumproducer, bekend als producer van Arctic Monkeys en Bombay Bicycle Club. Het is zeker en vast een meezinger voor alle luisteraars met verdriet of mensen die niet genoeg krijgen van Beyoncé.

De indierockers uit Wigan brengen From Nothing To A Little Bit More uit op 24 februari 2023 via Island en zijn te zien op 5 april 2023 in Trix.

Facebook / Instagram / Twitter / Website

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify.

16 posts

About author
doe je ding.
Articles
Related posts
InstagramLiveRecensies

Louis Tomlinson @ Sportpaleis: Eenrichtingsverkeer

Van One Direction tot een florerende solocarrière, niet alleen Harry Styles kan er van meespreken. De immer charismatische Louis Tomlinson moet op…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single The Lathums - "Thoughts of a Child"

The Lathums hobbelen met hun tourbus door Europa als voorprogramma van Louis Tomlinson, al vonden ze wel tijd om nog eens met…
InstagramLiveRecensies

Paaspop 2023 (Festivaldag 3): Vegen na Pasen

Paaspop kon uiteindelijk afklokken op 35.000 bezoekers per dag en nergens leek het alsof een tent ooit te vol stond. Oké, het…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.