Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Dove Cameron – “Bad Idea”

Voor sommige artiesten is het moeilijk om een label van zich af te schudden. Ook bij Dove Cameron zal dit waarschijnlijk het geval zijn geweest, want ze brak namelijk door als actrice bij Disney Channel, o.a. in Liv and Maddie. Toch is het niet onmogelijk om de term kindactrice van je af te schudden, kijk maar naar Zendaya, Ariana Grande en Selena Gomez. Dat Cameron meer wil focussen op haar zangcarrière werd begin dit jaar duidelijk toen ze “Boyfriend” uitbracht. Een tijdje geleden volgde dan een tweede single, “Breakfast”. Beide nummers zouden op haar aankomende, tot nog toe ongetitelde, debuutalbum staan. Meer weten we daar momenteel nog niet over, dus luisteren we ondertussen maar naar haar derde uitgave “Bad Idea”.

De betekenis van “Bad Idea” is duidelijk: Cameron zingt over het moment wanneer ze een slechte beslissing wil nemen die op korte termijn misschien gunstig kan zijn, maar ook zwaar kan tegenvallen. Dat de Amerikaanse volwassen is geworden, maakt deze single nog maar eens duidelijk. Begeleid door een basgitaar zingt ze bijna fluisterend, wat een geheimzinnig en bijna duister kantje van haar toont. De piano die erbij komt tijdens het refrein, versterkt dat gevoel nog meer. Op bepaalde momenten klinkt de zangeres in onze oren een beetje als Billie Eilish, maar ook de sound past wel bij die laatste. We vinden het ook ironisch hoe ze haar refrein afsluit, want nadat ze heeft verteld hoe slecht haar idee en uitvoering was, eindigt ze doodleuk met ‘Fuck it, let’s do it again’. Dove Cameron is duidelijk een volwaardig zangeres geworden die voor zichzelf kan opkomen. Wij hopen dat dat debuutalbum er snel aankomt.

Facebook / Instagram / Website

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

Related posts
2023FeaturesInstagramUitgelicht

De 101 beste singles van 2023

Voordat we het nieuwe jaar ingaan, hebben we nog enkele eindejaarslijstjes voor te stellen. Nadat we al de beste albums, ep’s, debuten…
2023FeaturesInstagram

De beste concertfoto’s van 2023 volgens onze fotografen

Zoals we eerder al aangaven bij de mooiste albumhoezen van 2023: het visuele is bij muziek minstens even belangrijk als de klank….
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Dove Cameron - "Sand"

Begin volgende maand verschijnt het debuutalbum van Dove Cameron. Dit is de eerste soloplaat van de zangeres na haar Disney-era, maar intussen…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.