Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single SUHO – “Call me a Freak”

Als we denken aan Zuid-Korea, zal de naam BTS wel eens in ons hoofd opduiken. Toch is dat niet de enige grote groep daar, want zo heeft EXO ook al enkele records op zijn naam staan. In tegenstelling tot die eerste groep zijn de leden van EXO wel al vaker solo gegaan, net zoals hun teamleader SUHO, oftewel Kim Jun-Myeon. Eerder dit jaar bracht hij zijn tweede ep Grey Suit uit en voordien was hij al redelijk vaak te horen op soundtracks van Zuid-Koreaanse films en dramareeksen. Ook deze keer is hij te horen op een soundtrack, namelijk die van Bad Prosecutor. Het is niet vreemd dat Suho zijn stem hieraan verleent, want zijn EXO-collega D.O. (ook bekend als Doh Kyungsoo) speelt namelijk een hoofdrol in deze serie.

Suho staat vooral bekend om zijn zachtere, intieme ballades. Het is dan ook een verrassing dat “Call me a Freak” direct met de deur in huis valt met een opgewekter ritme. Funky gitaren en drums ondersteunen de single, maar er gebeurt meer dan dat. Zo horen we af en toe een gerinkel en schreeuwt de Zuid-Koreaan tijdens het refrein opeens ‘yihaaw’. Suho is niet bang van verandering, zoveel is alvast duidelijk. Tekstueel leunt het wel dichter aan bij zijn vorige uitgaves, het gaat namelijk over het erkennen en waarderen van zichzelf als persoon. Mooie boodschap, maar wij gaan vooral het leuke deuntje onthouden.

Facebook / Instagram / Twitter

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe singles IVE - "After LIKE" & "My Satisfaction"

De meiden van de Zuid-Koreaanse meidengroep IVE staan nog niet lang als groep op het podium, maar hebben toch reeds hun stempel…
AlbumsRecensies

ATEEZ – THE WORLD EP. 1: MOVEMENT (★★★★½): Revolutie op komst

ATEEZ heeft een reputatie van zijn luisteraars omver te blazen en dat gebeurt niet minder met dit album. De achtkoppige Koreaanse groep…
AlbumsRecensies

Monsta X - SHAPE OF LOVE (★½): Het wachten niet waard

Het nieuwe mini-album Shape Of Love van Monsta X werd op 26 april de wijde wereld in gezonden. Het gebeurt zelden, maar…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.