Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Bente & MEAU – “Als Geen Ander”

De heropleving van de Nederlandse popmuziek is iets dat we enkel en alleen maar kunnen toejuichen. Zo leverde het ons bijvoorbeeld al enkele fijne nieuwe vaste waarden op (zoals onder andere Froukje en S10), maar zit er ook nog heel wat in de pijplijn. Met Meau Hewitt maakten we een tijdje geleden al kennis toen ze doorbrak met hitsingle “Dat heb jij gedaan“, maar er zit nog een visje in de vijver dat we in de gaten moeten houden. Bente Fokkens, of simpelweg Bente, heeft sinds enkele jaren ook een contract bij Top Notch en bracht onder dat label al een aantal singles uit. De grote doorbraak is bij deze dan ook binnen handbereik, waardoor deze “Als Geen Ander” samen met MEAU een juiste en logische stap lijkt.

Voor wie MEAU afgelopen zomer al eens aan het werk zag, zal deze samenwerking bekend in de oren klinken. De twee brachten het nummer zo al een aantal keer live en ook toen kon het ons zeker bekoren. De studioversie weet dat tikkeltje extra emotie toe te voegen, waardoor “Als Geen Ander” bij momenten zelfs wat kippenvel oplevert. Met enkel een akoestische gitaar als instrumentatie ligt de focus dus vooral op de stemmen van de dames, die elkaar verrassend mooi aanvullen. Dat de single gaat over hoe cool het is wat ze beiden al hebben bereikt en hoe ze zijn gegroeid in het leven, doet daar nog een schepje bovenop. “Als Geen Ander” is dus ontegensprekelijk gewoon een heel erg mooi en eerlijk nummer geworden, waarin zowel MEAU als Bente hun kwaliteiten tot in de puntjes uitspelen.

Bente staat op 1 april in Trix in Antwerpen. MEAU staat dit najaar nog in De Roma in Antwerpen (31 oktober), in Het Depot in Leuven (1 november), in VIERNULVIER in Gent (2 november), in Cactus Club in Brugge (8 december), in de Muziekodroom in Hasselt (9 december) en in De Warande in Turnhout (10 december). Op 28 april speelt ze nog eens in De Roma.

Bente: Instagram
MEAU: Facebook / Instagram

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

2117 posts

About author
't is oke.
Articles
Related posts
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

Ook The Kills, Pommelien Thijs, Miles Kane, Dimension en meer naar Pukkelpop 2024!

Aan een ongezien recordtempo vlogen de Pukkelpop-tickets begin deze maand de deur uit. Het mag duidelijk wezen dat het festival op de…
InstagramLiveRecensies

Pommelien Thijs @ Ancienne Belgique (AB): Erop en erover

Hoe zou het nog zijn met de schouw van Pommelien Thijs? Die heeft sinds enige tijd namelijk de loodzware taak om maar…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single MEAU - "Stukje Van Mij"

Wie de afgelopen jaren naar de radio luisterde en bij een kalm Nederlandstalig liedje dacht ‘moh, dat is mooi’, was misschien wel…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.