Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Bente & MEAU – “Als Geen Ander”

De heropleving van de Nederlandse popmuziek is iets dat we enkel en alleen maar kunnen toejuichen. Zo leverde het ons bijvoorbeeld al enkele fijne nieuwe vaste waarden op (zoals onder andere Froukje en S10), maar zit er ook nog heel wat in de pijplijn. Met Meau Hewitt maakten we een tijdje geleden al kennis toen ze doorbrak met hitsingle “Dat heb jij gedaan“, maar er zit nog een visje in de vijver dat we in de gaten moeten houden. Bente Fokkens, of simpelweg Bente, heeft sinds enkele jaren ook een contract bij Top Notch en bracht onder dat label al een aantal singles uit. De grote doorbraak is bij deze dan ook binnen handbereik, waardoor deze “Als Geen Ander” samen met MEAU een juiste en logische stap lijkt.

Voor wie MEAU afgelopen zomer al eens aan het werk zag, zal deze samenwerking bekend in de oren klinken. De twee brachten het nummer zo al een aantal keer live en ook toen kon het ons zeker bekoren. De studioversie weet dat tikkeltje extra emotie toe te voegen, waardoor “Als Geen Ander” bij momenten zelfs wat kippenvel oplevert. Met enkel een akoestische gitaar als instrumentatie ligt de focus dus vooral op de stemmen van de dames, die elkaar verrassend mooi aanvullen. Dat de single gaat over hoe cool het is wat ze beiden al hebben bereikt en hoe ze zijn gegroeid in het leven, doet daar nog een schepje bovenop. “Als Geen Ander” is dus ontegensprekelijk gewoon een heel erg mooi en eerlijk nummer geworden, waarin zowel MEAU als Bente hun kwaliteiten tot in de puntjes uitspelen.

Bente staat op 1 april in Trix in Antwerpen. MEAU staat dit najaar nog in De Roma in Antwerpen (31 oktober), in Het Depot in Leuven (1 november), in VIERNULVIER in Gent (2 november), in Cactus Club in Brugge (8 december), in de Muziekodroom in Hasselt (9 december) en in De Warande in Turnhout (10 december). Op 28 april speelt ze nog eens in De Roma.

Bente: Instagram
MEAU: Facebook / Instagram

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

1634 posts

About author
't is oke.
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe singles MEAU - "Helen" & "Hou Me Vast"

De Nederlandse MEAU was een van de revelaties van 2022 dankzij megahit “Dat heb jij gedaan“, maar nu moet ze er voor…
InstagramLiveRecensies

Froukje @ De Roma: Uitzinnig publiek, waanzinnige show

De Nederlanders lieten zich niet van hun beste kant zien op het WK voetbal, maar gelukkig boekte Nederlandstalige popster Froukje gisterenavond wel…
AlbumsRecensies

Bente - Als Ik Met De Wind Kon Dansen (★★★): De wind niet helemaal in de zeilen

Merol, Froukje, S10 en MEAU zijn de beste voorbeelden dat Nederlandstalige popmuziek van bij onze noorderburen ook in ons land heel goed…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.