Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Première: Nieuwe single Contraire – “Ocean”

Contraire

De Arnhems/Utrechtse band Contraire is nog maar een groentje in het Nederlandse muziekcircuit en dat is zeker niet erg want zo valt er nog heel wat te ontdekken bij deze band. Contaire bestaat uit zanger/schrijver Maurijn Teunisse, toetsenist Timo Vermeer, bassist Yaresh Soekhlal en drummer Daan Quittner. Afgelopen zomer speelde de band al een viertal kleine festivalshows in Nederland en deze optredens golden als een van de eerste optredens als band. 

“Ocean” is het eerste wapenfeitje sinds de wisselingen in de band. Eerder brachten ze namelijk al een aantal singles uit, maar nooit in de bezetting die we vandaag de dag kennen. Zo ruilde zanger Teunisse zijn soloproject in voor Contraire. Het opnemen van de single had ook aardig wat voeten in de aarde. Ze namen “Ocean” meerdere keren op, maar nadat ze het voor het eerst live speelden voor een publiek, wisten ze dat ze het juiste te pakken hadden. Vanaf het eerste moment knalt het en worden we prettig verrast door een muur van geluid. De synths, drums en bas knallen eruit en klinken als een strak geheel. Wanneer de zang erbij valt, voel je de melancholie in de stem van Teunisse. Die erg goede stem draagt de band uitstekend en in de coupletten wordt er gezongen over het gevoel van intimiteit, verlangen en de worsteling met een langeafstandsrelatie. Die pijn voel je vooral in de coupletten en wanneer het refrein er in knalt, hoor je het verlangen naar intimiteit. Contraire weet een zeer opzwepend geluid neer te zetten dat een beetje aan M83 doet denken en zeker richting het einde komt dit geluid erg goed uit zijn verf. 

Met dit debuut zal Contraire hoge ogen gaan gooien en het zal dan ook zeker opvallen in de grote oceaan van bands uit Nederland, het kan zo de radio op. “Ocean” voelt melancholisch aan en met een koude winter op komst is dat zeker geen straf.   

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

79 posts

About author
De Nederlandse muziekbibliotheek uit Utrecht. Dol op singer-songwriters en de Nederlandse taal.
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single The Wombats - "Oceans"

Op vrijdag komt een deluxe editie uit van Beautiful People Will Ruin Your Life, de plaat die eerder dit jaar verscheen. Naast…
Nieuwe singles

Nieuwe single Seafret

Britse bands met een sound à la Mumford & Sons en Kodaline veroveren aan sneltempo meisjesharten. Seafret is er zo eentje. Akoestisch…
Filmpje van de weekNieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"Oude Bekenden

Filmpje Van De Week 1-7 Juni

Hallo dit keer zijn we een dag te laat met ons filmpje van de week, maar hij is daarom niet minder goed….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.