Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Hyd – “Fallen Angel”

Een van de meest toonaangevende muziekcollectieven van het moment is zonder twijfel nog steeds PC Music, het label dat meesterbrein A.G. Cook in 2013 uit de grond stampte. Onder andere EasyFun, Hannah Diamond en Planet 1999 vonden onderdak bij het label, terwijl grootheden als Charli XCX, Caroline Polachek en Clairo er reeds mee samenwerkten. De Amerikaanse Hyd staat eveneens op het rooster en brengt op 11 november hun debuutalbum Clearing uit. De artiest maakte enkele jaren geleden nog furore als QT, maar was ook designer.

Hyd kan eigenlijk heel goed omschreven worden als een sounddesigner, die in samenwerking met heel wat grote namen hun verhalen vertelt. “Fallen Angel” ontstond in samenwerking met A.G. Cook, Danny L Harle en SOPHIE, die vorig jaar op een tragische wijze om het leven kwam. Op het nummer zoekt Hyd opnieuw de grenzen van popmuziek op en verlegt de artiest diezelfde grenzen door voor intrigerende songstructuren en melodieën te kiezen. “Fallen Angel” is opnieuw een openbaring voor fans van het interessantere popwerk en toont de grote invloed van PC Music op de popwereld.

Op 18 februari staat Hyd in de Witloof Bar van de Botanique. Tickets zijn reeds te koop.

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify.

1820 posts

About author
aka fantom
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single caro♡ - "4ever1"

Wie hyperpop zegt, komt al snel uit bij het binnen het genre iconische PC Music. Het platenlabel en kunstcollectief van producer A.G….
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single MEYY & twst - "QT"

Charlotte Meyntjens heeft de afgelopen maanden een grote groeispurt genomen met haar project MEYY. Sinds haar verhuis naar Londen, werkte ze in…
LiveRecensies

Hyd @ Botanique (Witloof Bar): Transcendente belevenis

In 2022 werkte Hyd zich met hun verfrissende sound en openhartigheid op tot een veelbelovende artiest in de (hyper)popwereld. Achter Hyd schuilt…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.