Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Biig Piig – “Kerosene”

Geboren in het druilerige Ierland, opgegroeid in Spanje omdat het mediterraanse klimaat schijnbaar beter zou zijn voor de astma van haar broertje, toch weer terug naar Ierland en inmiddels al een poosje gesetteld in de Engelse hoofdstad: je zou voorzichtig kunnen zeggen dat Biig Piig zichzelf liever niet ergens settelt. Dat Jess Smyth, zoals ze door het dagelijkse leven gaat, zich niet vastklampt aan het veilige en bekende, merken wij ook terug in haar sound. De muziek van de Ierse kan namelijk moeilijk onder één genre geschaard worden en is misschien het beste te beschrijven als een dromerige cocktail van slaapkamerpop, lo-fi hiphop en de wat alternatievere r&b. Ook met haar nieuwste single “Kerosene” laat Biig Piig zien dat ze niet zomaar in een hokje geplaatst kan worden.

Waar de meeste nummers van Biig Piig wat chiller zijn en daarmee dus geschikt voor een laidback avondje met een mooie zonsondergang, is “Kerosene” juist de perfecte schijf om jezelf volledig op te verliezen tijdens een zwoele nacht op een donkere dansvloer. De energieke, elektronische beat is iets dat we nog niet eerder echt bij de zangeres hoorden, maar haar typische, fluisterachtige zang maakt dat het toch een typisch Biig Piig-nummer is. Dat contrast tussen die beat en die dromerige stem is erg intrigerend, waardoor “Kerosene” ons de volledige tweeënhalve minuut weet te boeien én onze heupen los laat komen. Het ideale nummer voor een nachtje dansen dus, deze nieuwe van Biig Piig!

Facebook / Instagram / Twitter

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

258 posts

About author
nederlandser dan ik krijg je het niet
Articles
Related posts
2023FeaturesInstagram

De beste concertfoto’s van 2023 volgens onze fotografen

Zoals we eerder al aangaven bij de mooiste albumhoezen van 2023: het visuele is bij muziek minstens even belangrijk als de klank….
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Kojaque - “WOOF” (feat. Biig Piig)

Over ongeveer anderhalve maand ligt-ie in de schappen: het tweede album van Kojaque. PHANTOM OF THE AFTERS is de opvolger voor het…
InstagramLiveRecensies

Biig Piig @ Botanique (Rotonde): Wisselvallige start van het weekend

De Ierse Jessica Smyth, die we beter kennen als Biig Piig, bracht eerder dit jaar haar debuutalbum Bubblegum uit. Daarop hoorden we…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.