Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe singles Florence Adooni – “Yinne” & “Fo Yelle”

Dat er regelmatig onbekende artiesten opduiken op onze berenradar is geen nieuws meer. Ook deze Florence Adooni is zo een artiest, want ze heeft in totaal slechts vier nummers op haar naam staan. Vorig jaar debuteerde ze met “Mam Pe’ela Su’ure”, een dubbelsingle waar ook “Naba Aferda” op terug te vinden was. Adooni is afkomstig van verschillende culturen, die ze muzikaal probeert te uiten. Haar nieuwe muziek, opnieuw een dubbelsingle, is gemaakt met een doel, passend bij de afkomst van de zangeres. En we moeten eerlijk toegeven, we vinden het ene nummer leuker dan het andere.

Het zou het perfecte deuntje kunnen zijn voor een quizshow uit het vorige millennium. “Yinne”, wat ‘De Maker’ betekent, opent met stevige blazers die de leiding nemen en ondersteund worden door drums. Van zodra Adooni begint te zingen verdwijnen die blazers eerder naar de achtergrond. De eerder vernoemde drums vormen samen met gitaren het perfecte nummer om op te dansen. Deze single is bedoeld om te gebruiken tijdens het hoogtepunt van de zondagceremonie binnen haar cultuur. Adooni zelf klinkt nogal onderdrukt door alles wat er rondom haar gebeurt, we letten amper op wat ze zingt omdat de instrumenten onze aandacht vasthouden, wat wel een beetje jammer is.

“Fo Yelle” lijkt dan weer totaal het tegengestelde te zijn, althans wat de rol van Adooni betreft. Er zijn ook hier weer blazers aanwezig, maar zoals op het merendeel van “Yinne” hebben deze een achtergrondrol. In tussenstukken neemt een aangename gitaar het over van haar en weet die voor een ietwat ontspannen sfeer te zorgen. Het nummer is iets rustiger dan zijn voorganger en zelfs een beetje langdradig. Onze voorkeur gaat toch uit naar het swingende “Yinne”.

Instagram / Bandcamp

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.