Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Toverberg – “Hartelijke groeten”

Lars Kroon, beter bekend onder de artiestennaam Toverberg, is een Amsterdamse muzikant. Naast zijn rol als bassist en zanger bij de indierockband St. Tropez, heeft Lars Kroon ook een solocarrière. Toen hij net begon deed Kroon dat onder Lars and the Magic Mountain waarmee hij twee Engelstalige albums, Everything Looks Good From Here (2020) en Happy Life (2021), uitbracht. Na deze twee albums besloot hij een nieuwe stijl te proberen; zo creëerde hij een unieke muziekvorm met Nederlandstalige teksten onder de naam Toverberg. We kregen vorige maand met “Wennen” voor het eerst een Nederlandstalig nummer te horen. Deze week gooide hij de single “Hartelijke groeten” de wereld in.

“Hartelijke groeten” neemt ons een beetje terug in de tijd. De zachte manier waarop de tekst is ingezongen, geeft een nostalgische toets aan het nummer. De songtekst is erg poëtisch en literair, wat niet vreemd is aangezien Toverberg een liefde heeft voor poëzie en literatuur. Er wordt dan ook meer gesproken dan gezongen, wat “Hartelijke groeten” een stuk unieker maakt. Hierdoor klinkt de single persoonlijk en intiem, mede door de combinatie van melodie en tekst. Toch is de sfeer anders dan in “Wennen”. De melodie is veel opgewekter en hij maakt op een andere manier gebruik van zijn stem, waardoor er toch weer iets vernieuwend opduikt.

Toverberg werkt momenteel aan zijn eerste Nederlandstalige album, dat begin 2023 zal uitgebracht worden.

Facebook / Instagram / Website

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.