Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single girl in red – “October Passed Me By”

© CPU – Leni Sonck

Oktober is de maand om je liefde te uiten in de LGBTQ+- community, althans volgens Marie Ulven, beter bekend als girl in red. Met haar bedroompop over seksualiteit en mentale gezondheid weet ze een hele generatie achter haar te krijgen. Als je niet met girl in red bekend bent, is het moeilijk te vatten wat voor een cultureel fenomeen zij is binnen de jonge queer-gemeenschap. De zin ‘Luister je naar girl in red?’, werd zelfs een ‘inside joke’ om de queer-gemeenschap te vinden. Haar debuutplaat if i could make it go quiet scoorde goed, alleen jammer dat de Europese tour gecanceld werd wegens stemklachten.

De Noorse singer-songwriter laat ook dit jaar oktober niet passeren. Met “October Passed Me By” maakt Marie een vervolg op de fenomenale hit “we fell in love in october”. Het nummer verlangt naar een staat van zijn, waar de ruis en verwarring worden vervangen door zekerheid en helderheid. Ze heeft namelijk haar ware liefde gevonden en uit dit in muziek. Het werd gecoproduceerd door girl in red en The Nationals Aaron Dessner. Je hoort de evolutie van opnamekwaliteit, aangezien dit in een professionele studio werd opgenomen en niet in haar betrouwbare slaapkamer. Elke artiest groeit, maar girl in red straalde een vertrouwen uit met haar lo-fi-stijl, wat nu deels verdwijnt. De lo-fi, zelfgemaakte slaapkamervibe is ervan af, maar dat bewijst ook dat ze open is gebloeid. De melodie van het refrein blijft hangen en de gevoelige intro met harmonieën die aansluiten bij de gitaar laten gevoelens opduiken. Het is tof om haar te zien experimenteren met verschillende beats en effecten, maar haar hardvochtige gitaar en ritmische drums ontbreken. Alhoewel het te geproduceerd klinkt dan we gewoon zijn van haar, sluit het perfect aan bij het feit dat er een kortfilm bijhoort. Het is de perfecte manier om dit nummer te promoten.

Facebook / Instagram / Twitter / Website

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

9 posts

About author
doe je ding.
Articles
Related posts
AlbumsFeatured albumsRecensies

Complete Mountain Almanac - Complete Mountain Almanac (★★★½): Sacrale schoonheid

Toen enkele maanden geleden debuutsingle “May” van Complete Mountain Almanac verscheen, spitsten wij instant onze oren. Het tokkelnummer baadde in een gloedvolle…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Gracie Abrams - “Where do we go now?”

Goede dingen laten vaak eventjes op zich wachten, zo moet Gracie Abrams gedacht hebben. Het heeft namelijk een flinke poos geduurd voor…
AlbumsRecensies

Indigo Sparke – Hysteria (★★★): De stem is beter dan de liedjes

De Australische Indigo Sparke deed ons aan het begin van haar carrière al wat aan de vroege Sharon Van Etten denken. Een…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.