Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Première: Debuutsingle Neon Golden – “Hard To Find”

Neon Golden

© Kristof Vande Velde

Geïnspireerd door een concert van The Bony King Of Nowhere in de Vooruit dacht Gentenaar Aaren Van De Maele: dat moet ik ook kunnen. Nog voor de pandemie startte hij een naamloze band waarmee hij (tot grote frustratie van de bovenburen) vooral op zolder nummers repeteerde. Een jaar en een reïncarnatie van de band later – waarbij gitarist Thijs, bassist Arne en zangeres/toetsenist Eva zich bij songwriter Aaren en drummer Ruben aansloten – ontstond Neon Golden écht in 2021.

Na heel wat tijd in de repetitieruimte brengt het Gentse vijftal met de single “Hard To Find” nu hun eerste wapenfeit. Invloeden van onder andere The Bony King en Kurt Vile zijn daarin duidelijk aanwezig, en toch blijkt “Hard To Find” een indiepopnummertje met eigenheid. Het breekbare samenspel van de stemmen van Eva en Aaren injecteren een goede dosis dromerigheid. Daarnaast zorgt het fijne percussie- en gitaarwerk voor een ideale onderstreping van de weemoedige songtekst. Het geheel vormt zo samen een rustige, melancholische melodie die we best kunnen smaken.

Het is duidelijk dat Aaren en de zijnen flink geluisterd hebben naar Bram Vanparys en hun andere idolen – maar dat vinden wij alvast helemaal niet erg. Of de fragiliteit van “Hard To Find” nog beter tot zijn recht komt live zullen we kunnen ontdekken op het eerstvolgende optreden van Neon Golden. Dat staat gepland op 19 november in De Huzaar in Gent.

Facebook

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

Related posts
AlbumsFeatured albumsRecensies

Oproer - We’re All Late Tonight (★★★★): Onstuimig mikken op benen én hoofd

Het verhaal van de Aalsters-Gentse band Oproer raakte begin 2023 in een stroomversnelling. De passage in Humo’s Rock Rally van 2022 was…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single The Bony King of Nowhere - "Are You Still Alive"

Met een grijs wolkendek op een woensdagvoormiddag zag The Bony King of Nowhere zijn kans schoon om de sleur van de werkweek…
AlbumsRecensies

Buck Meek - Haunted Mountain (★★★★): Romantische alt-country die zijn stekels opzet

Het is 2014 wanneer Buck Meek en Adrianne Lenker elkaar voor het eerst tegen het lijf lopen. Een wonderlijke ontmoeting, want twee…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.