Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Première: Debuutsingle Julía – “Peachy”

Julie Benoit bracht al onder verschillende namen muziek uit, maar sinds kort doet ze dat onder de artiestennaam Julía. Met dat project wil ze een mix maken van geproducete lo-fi en akoestische soulpop, iets dat klaarblijkelijk niet alledaags is. Zelf noemt ze onder andere Selah Sue en Duffy als ijkpunten, maar voor we de vergelijking maken, beginnen we best bij het begin. Voor haar eerste single “Peachy” slaat de Antwerpse meteen de handen in elkaar met producer Mats van Verseveld, oftewel RVMPD.

“Peachy” duurt maar een dikke twee minuten, dus veel tijd om te overtuigen heeft Julía niet. Gelukkig grijpt ze de mogelijkheid wel met twee handen, want op de chille beat van RVMPD is het veelal haar intrigerende soulstem die de aandacht trekt. Op die manier ontstaat er een soort dromerige vibe, waarbij de elektriciteit bij momenten toch voelbaar is. Dat laatste is vooral het geval als de zangeres richting rappen neigt tegen het einde van het nummer. “Peachy” mag er op die manier dus zeker zijn als geheel, want met een onderwerp als ‘het is oké om je soms kut te voelen’, zal het daarbovenop voor iedereen ook nog eens herkenbaar binnenkomen. Een fijne eerste release dus van Julía, die doet uitkijken naar wat de zangeres nog meer in haar mars heeft.

Facebook / Instagram

Ontdek nog veel meer muziek op onze Spotify.

1624 posts

About author
't is oke.
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Debuutsingle JORAN - "Julia"

Dat er veel muzikanten in Gent vertoeven, hoeven we niet meer te zeggen. Naast de oude rotten in het vak, wonen er…
Nieuwe singles

De vijf van "Den Beir" - 90

Een nieuwe week, een nieuwe round-up van een vijftal liedjes die we verder niet besproken hebben. Een beetje te ontdekken en zeker…
Filmpje van de week

Filmpje van de week 3 - 9 oktober 2016

Het was alweer even geleden dat we nog zo’n volle week met clipjes kregen. Het niveau was erg hoog en iedere clip…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.