Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Debuutsingle Nona Problemo – “Sci-Fi Submarine”

© CPU – Jan Van Hecke

Nona Problemo is een vierkoppige Leuvense band en de winnaars van Sound Track 2021 in Vlaams-Brabant. Een bende met de nodige dosis humor die ontstaan is op een eerste april, en de bijnaam van bandlid Nona heeft aangeslagen als bandnaam. Het is weinigen gegeven om de wereldproblemen te benaderen met een lach en zwans zonder afbreuk aan de ernst te doen, maar voor Nona Problemo is het de normaalste zaak van de wereld. Ze hebben na hun overwinning de nodige tijd genomen om die prestatie om te toveren in een debuutsingle. Met “Sci-Fi Submarine” is het eindelijk toch zo ver en laten ze hun sound en humor los op de wereld

Vanaf de eerste noten worden we qua sound alvast terug gekatapulteerd naar de jaren tachtig, alsof we naar de hoogdagen van The Cure terugkeren. De synthesizers en snelle drumlijn blijven het hele nummer aanwezig, maar gaandeweg is er ook nog de toevoeging van een xylofoon die de sound perfect afmaakt. Zelf omschrijven ze zich als een ‘radicaal naïve eco wave band’. Het eco deel komt naar boven drijven als we naar de tekst van “Sci-Fi Submarine” luisteren, waarin de impact van de klimaatverandering centraal staat. De band ziet de duikboot als toekomst terwijl de wereld verdrinkt. Maar de boodschap is niet enkel kommer en kwel, want het naïve zorgt er net voor dat het allemaal toch met een lach binnenkomt. “Sci-Fi Submarine” is een leuk debuut en een voorbode van een ep die begin 2023 zou moeten verschijnen. Geniet tot dan van hun debuutsingle en hou Nona Problemo vooral verder in de gaten!

Alsof muziek alleen nog niet voldoende is, loont het ook ontzettend hard om de videoclip van “Sci-Fi Submarine” te bekijken. Naast muzikaal talent zit er ook de nodige dosis humor in deze band en krijgen ze ook met de clip een lach op ons gezicht.

Op 15 oktober kan je hen op het Klimaatfestival te Antwerpen gaan bewonderen, moest dat niet lukken krijg je een herkansing op 18 oktober op overdrive in  Leuven.

Facebook / Website

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single SYML - "Chariot"

SYML vereerde ons land al meermaals met zijn aanwezigheid en stelde nimmer teleur. De laatste keer kwam hij naar Les Nuits in…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Black Honey – “Up Against It”

Black Honey probeert al bijna tien jaar lang hun stempel te drukken op de indierockindustrie. Met een sound niet veel verschillend van…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Runnner - "nye"

In 2021 bracht Runnner zijn debuut Always Repeating uit, een akoestisch plaatje waar af en toe wat geëxperimenteerd werd met productiewerk (op…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.