Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Nessa Barrett – “tired of california”

Het debuutalbum van Nessa Barrett komt al bijna uit, maar toch besluit de jonge zangeres ons nog een laatste voorproefje te geven. “tired of california” komt kort na de release van het openhartige “madhouse” en het meer romantische “die first”, een emotionele song over de angst die gepaard gaat met het verliezen van dierbaren. Vooral die tweede wist heel wat gevoelens los te maken bij haar fans. De drie nummers staan allemaal op young forever, dat werd geschreven en geproduceerd samen met Evan Blair, die ook Barretts debuut-ep pretty poison uit 2020 produceerde.

De drie singles hebben alle drie een andere sfeer, waarop Nessa telkens een andere kant van zichzelf weet te ontdekken. Aan de hand van een haperende autoradio als intro van “tired of california” wordt het ook hier meteen duidelijk dat we weer een andere Nessa te horen krijgen. We krijgen zelfs niet enkel de zangeres te horen, maar ook een prachtig uitgekozen kinderkoor dat haar perfect weet te ondersteunen tijdens sommige stukken in het nummer. Het geeft “tired of california” het gevoel alsof we ons in een sprookje wanen. Met een catchy refrein verkent de popster de duistere kant van haar geliefde Californië, wat van het sprookje eerder een horrorverhaal maakt. Het aanstekelijke refrein komt wel bekend in de oren, ze heeft namelijk een sample gebruikt van het bekende “Tom’s Diner” van Suzanne Vega. In de bridge herinnert het koor met de woorden ‘can I be young forever’ er ons nog eens aan dat haar debuut, young forever, over exact een week te beluisteren valt. Na weer een single met hitpotentieel kunnen we niet anders dan erg uitkijken naar 14 oktober.

Facebook / Instagram / Twitter

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify.

113 posts

About author
meisje met grote dromen
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Nessa Barrett - "madhouse"

Nessa Barrett heeft ondertussen een reputatie opgebouwd als poppunkprinses die zich telkens kwetsbaar weet open te stellen door het aankaarten van gevoelige…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Nessa Barrett - "dying on the inside"

Nessa Barrett is nog maar 19 jaar en heeft op enkele jaren al meer bereikt dan de meesten. In 2019 maakte de…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Debuutsingle Nessa Barrett - "Pain"

Het gebeurt wel vaker dat beroemde tieneridolen hun intrede maken in de muziekwereld. Vroeger waren Disney Channel en Nickelodeon het toegangspoortje –…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.