Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Nessa Barrett – “madhouse”

Nessa Barrett heeft ondertussen een reputatie opgebouwd als poppunkprinses die zich telkens kwetsbaar weet open te stellen door het aankaarten van gevoelige onderwerpen. Van haar catchy hit “la di die” uit 2021, tot “dying on the inside”: ze blijft het bewustzijn verspreiden over onder andere depressie en eetstoornissen. Ze wijdt zich alleen maar meer toe om haar platform te gebruiken als manier van bewustmaking en dat wordt bij elke track duidelijker. Ook op “madhouse” komen er weer een aantal delicate thema’s naar boven. Haar nieuwste track komt na het hartbrekende “Die First”, een emotioneel nummer over het verliezen van dierbaren, dat verscheen ter ere van haar recent overleden beste vriend. Tot nu toe weet ze haar publiek enkel te verbazen door hit na hit uit te brengen, en die besluit ze die nu eindelijk te bundelen op een debuutalbum: young forever.

Naar de betekenis achter “madhouse” moeten we niet verder kijken dan de titel. De krachtige single is vooral een autobiografische terugblik op Nessa’s ervaring in haar eerste psychiatrische afdeling als twintigjarige. Dat was overduidelijk geen positieve tijd voor de zangeres. Met teksten die verwijzen naar een horrorfilm spreekt Barrett over geestelijke gezondheidsproblemen, uitgelachen worden en geslutshamed worden. Geen licht verteerbare emoties dus, maar ze komen verrassend makkelijk binnen aan de hand van een zeer catchy refrein dat nog wel enige tijd in ons hoofd rondspookt. De combinatie van haar engelenstem met experimentele melodieën doet denken aan Madison Beer en Billie Eilish, wat van deze single zonder twijfel weer hitmateriaal maakt. Of haar debuutplaat de verwachtingen zal inlossen is nog maar de vraag, maar om daar een antwoord op te krijgen moeten we nog even geduld oefenen.

young forever verschijnt op 14 oktober.

Facebook / Instagram / Twitter

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify.

113 posts

About author
meisje met grote dromen
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Nessa Barrett - "girl in new york"

Twee maanden geleden bracht Nessa Barrett een prachtig eerbetoon aan een overleden vriend met “club heaven“, nadat ze eerder in september ook…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Nessa Barrett - "club heaven"

Hoewel ze afgelopen zomer niet volledig tot haar recht kwam op een festivalpodium van Pukkelpop, toonde Nessa Barrett haar potentieel als volwaardige…
InstagramLiveRecensies

Pukkelpop 2023 (Festivaldag 2): Kokend bloed

De tweede dag van Pukkelpop stond volledig in het teken van Billie Eilish als headliner op de Main Stage. De zangeres blijft…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.