Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Gracie Abrams – “Block me out”

Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Gracie Abrams – “Block me out”

Niet veel mensen mogen zeggen dat ze 22 jaar oud zijn, de dochter zijn van een beroemd filmregisseur, geprezen worden door Taylor Swift, op tour gaan met Olivia Rodrigo en aan hun debuutalbum werken met niemand minder dan Aaron Dessner van The National. Wie dat wel kan zeggen, is de singer-songwriter Gracie Abrams. Het is niet heel erg verrassend dat de Amerikaanse geliefd is door zulke grote en getalenteerde artiesten, want Gracie maakt al een tijdje grote indruk met haar kwetsbare, oprechte sound. Met haar ep’s minor uit 2020 en This Is What It Feels Like van vorig jaar, speelde ze succesvol in op onze gevoelens, en wist ze ons enorm te emotioneren. Met dat aanstaande debuutalbum zal ze dit hoogstwaarschijnlijk opnieuw doen, als we de single “Block me out” mogen geloven.

“Block me out” is een eerlijk, zelfbewust portret van Gracies troosteloze emotionele toestand, geschreven door haar en Aaron Dessner. Ze heeft er in haar muziek nooit een groot geheim van gemaakt dat zij worstelt met angststoornissen en complexe, depressieve gevoelens, en ook op “Block me out” zingt ze hier onder de leiding van een gitaar openlijk over. Het nummer gaat over het gevoel dat niemand helemaal begrijpt wat er met je aan de hand is, en het verlangen om je eigen gedachten volledig uit te zetten. Gracie brengt dit succesvol over, maar we moeten ook wel een beetje gniffelen tijdens het luisteren om de duistere humor die ze enigszins in het nummer verwerkt heeft. ‘Plus, after all this time, I should be a pretty crier,’ grapt ze. Al bij al weet Gracie ons met “Block me out” weer eens enorm te raken, en ons te benieuwen voor dat aanstaande debuutalbum.

In mei gaat Gracie op solotour door Europa, maar helaas maakt ze geen stop in België. Ook Nederlandse fans hebben pech: haar optreden in het Amsterdamse Zonnehuis is inmiddels helemaal uitverkocht.

Facebook / Instagram / Twitter

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

257 posts

About author
nederlandser dan ik krijg je het niet
Articles
Related posts
LiveRecensies

Gracie Abrams @ La Madeleine: Trieste liedjes leiden tot de beste feestjes

Iedereen heeft een andere reactie wanneer donkere gedachten naar het oppervlak drijven en voor de Amerikaanse Gracie Abrams was dat muziek maken….
AlbumsFeatured albumsRecensies

Gracie Abrams - Good Riddance (★★★★): Prachtig vat vol tegenstrijdigheden

Helaas is er geen duidelijke manier waarop je het best van je duisterste gedachten af kan komen. Sommigen vinden steun in therapie,…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Gracie Abrams - "Amelie"

De tijd waarin we Gracie Abrams introduceerden door haar vader, Star Wars-regisseur J.J. Abrams, in dezelfde zin te noemen, ligt stilaan achter…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.