Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single almost monday – “cough drops”

Toen Dawson Daugherty, Cole Clisby en Luke Fabry samen muziek wilden maken, hadden ze de naam The Mondays gekozen. Helaas voor hen bestond die groep al, dus namen ze maar genoegen met Almost Monday. Ze debuteerden in 2019 en brachten een jaar later hun eerste ep uit. Ondertussen heeft de groep, naast enkele andere singles, al een tweede ep uitgebracht. Afgelopen jaar gingen ze mee op tournee met onder andere Joywave en The Driver Era. Tussen die concerten door hebben de Amerikanen blijkbaar nog tijd gevonden om zelf muziek te maken, waarin ze ook besluiten om het eens anders aan te pakken.

Het trio staat vooral bekend om hun indiepop. Het is dus verrassend wanneer we horen dat gitaren de kernelementen van “cough drops” zijn. Voor hun nieuwe single heeft almost monday zich duidelijk laten inspireren door andere rockartiesten, wat voornamelijk in het aanstekelijke refrein te horen is. In een interview verklaarden ze dat het de bedoeling was om een nummer te maken dat live heel goed zou overkomen. De Amerikanen maakten een gezellige rocksingle en wij zijn er alvast van overtuigd dat deze live zeker tot zijn recht zal komen. Missie geslaagd dus.

Facebook / Instagram / Website

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

Related posts
AlbumsFeatured albumsRecensies

Lil Yachty – Let’s Start Here. (★★★½): Gewaagde nieuwe start

Het laatste album van de Grammy-genomineerde muzikant Lil Yachty dateerde alweer van drie jaar geleden; tijd voor een nieuw dus. De Amerikaan…
InstagramLiveRecensies

Epica & Apocalyptica @ Ancienne Belgique (AB): Symfonische metalhoogmis

Bands met de namen Epica en Apocalyptica: met een beetje kennis van hardere muziek weet je wel wat je te wachten staat…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Screaming Females - "Brass Bell"

Dat Marissa Paternoster een gedreven artiest is, mag je gerust een understatement noemen. Ze maakt muziek met haar soloproject Noun, brengt ook…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.