Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Zap Mama – “Pazàpa”

© CPU – Jan Van Hecke

Zap Mama is al lang geen onbekende meer voor ons. Marie Daulne, zoals de zangeres echt heet, maakt al meer dan dertig jaar muziek en lijkt er nog steeds niet genoeg van te hebben. Niet dat wij dat erg vinden, want ze bezorgt ons steeds leuke nummers. Met een Belgische vader en een Congolese moeder probeert Daulne haar afkomst te vertalen naar muziek door er zowel Congolese als Europese elementen in te verwerken. Dat recept blijkt te werken, want ze heeft al negen albums op haar discografie staan. Binnenkort mogen we daar een tiende aan toevoegen, zo kondigde de artieste ODYSSÉE aan. En als we naar “Pazàpa” luisteren, lijkt dat een dansbare langspeler te worden.

Ritmisch en energiek, zo kennen we Zap Mama. Daulne wandelt het nummer binnen met stevige stappen en zet zo het begin in van een leuke swingsingle. Onze heupen beginnen spontaan te bewegen en we hebben het gevoel dat het deuntje nog enkele dagen in ons hoofd zal blijven nazinderen. In het Frans zingt Daulne ons iets toe wat ze zelf beschrijft als een afrobeat. Met nog wat leuke blazers erbij creëert Zap Mama een aangename sfeer, en om te bewijzen dat ze na dertig jaar nog steeds een groot artieste is, haalt ze ook een paar keer stevig uit. Op het einde wandelt ze dan helaas weg van ons, maar wij hopen dat ze binnenkort terugkeert met nieuwe muziek.

Facebook / Instagram / Website

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

Related posts
AlbumsFeatured albumsRecensies

K.ZIA - Genesis (★★★★): Geniet van het leven, geniet van jezelf

De Belgische muzikale talentenvijver lijkt tegenwoordig vruchtbaarder dan ooit. Bijna dagelijks komen er nieuwe visjes aan de oppervlakte, die met grote dromen…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.