Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Shelf Lives – “Skirts & Salads”

© Derek Bremner

Van een echte doorbraak kan de Brits-Canadese post-punkband nog niet spreken, maar Shelf Lives is wel goed in wat ze doen. Op hun album, Yes, offence, brachten ze een diverse collectie van nummers uit dat mooi aantoont waarvoor het duo staat. Het merendeel van de muziek die ze maken kan gecategoriseerd worden als post-punk, maar er zitten veel elektronische aspecten in en het blijft niet binnen een hokje van één genre. Het was wachten op nieuwe muziek nadat ze het album loslieten op de wereld in april, maar het wachten is voorbij want hier is “Skirts & Salads”!

“Skirts & Salads” is van de eerste seconde al een energiek nummer. De drums en gitaren zijn meteen aanwezig en zorgen voor een aura dat bewegen moeilijk maakt. Na een vijftig-tal seconden krijgen we de eerste drop te horen. Het samenspel van het hevige drum- en gitaarwerk met de hoge, schreeuwerige stem gaan zeer goed samen en zorgt ervoor dat het hoogtepunt zeker bereikt wordt. Nadien is het weer wat rustiger en krijgen we tijd om ons voor te bereiden op de tweede drop, waarmee het nummer ook afsluit. Het mocht zeker nog langer duren, want “Skirts & Salads” is een zeer tof en energiek nummer!

Facebook / Instagram / Twitter

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

153 posts

About author
Ik maak muziekjes, ik schrijf over muziekjes, ik ben verliefd op muziekjes.
Articles

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.