Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Berre – “Better Off Alone”

Soms kan het snel gaan in de muziekwereld, vraag dat maar aan Berre Vandenbussche. De jongeman uit Schepdaal zit nog maar net op tram twee, maar heeft Vlaanderen al aan zijn voeten. Dat heeft hij allemaal te danken aan TikTok, want via het sociale mediaplatform verzamelde hij miljoenen views voor zijn cover van Freya Ridings’ “Lost Without You“. Dat Berre talent heeft, bewees hij in een vorig leven al in tv-programma’s als Regi Academy en The Voice Kids, maar nu komt zijn carrière dus op grotere schaal van de grond. Sinds kort is hij het nieuwe paradepaardje van Universal Music Belgium, wat hem ook al een plekje op de affiches van onder andere Pukkelpop en Crammerock opleverde. Vorige single “Say My Name” was zelfs al goed voor een gouden plaat, en dat uit de handen van Elbow-frontman Guy Garvey. Het ijzer wordt met andere woorden gesmeed nu het heet is, want met “Better Off Alone” lost hij vandaag ook nog eens een nieuwe single.

De stem van Berre leent zich perfect aan breekbare pop, genre Lewis Capaldi. Dat is dan ook meteen een mooie referentie voor het nieuwe “Better Off Alone”, gezien de single in dezelfde lijn ligt als de muziek van eerder genoemde artiest. Zo laat de man zich begeleiden door enkel een piano en een minimale beat. Het is bijgevolg zijn stem die de hoofdrol opeist, want het zijn de uithalen in de refreinen die ervoor zorgen dat deze creatie een eigenheid krijgt. Iets nieuws onder de zon brengt Vandenbussche weliswaar niet, maar het valt niet te ontkennen dat de man gewoon goed is in wat hij doet. Berre lijkt met deze “Better Off Alone” dus niets minder dan een radiohitje te pakken te hebben, dat perfect past bij het herfstachtige weer van deze periode.

Om de release van zijn nieuwe single te vieren speelt Berre vanavond, op 29 september, een geheime showcase in de parkeergarage van Tour & Taxis te Brussel; helemaal gratis en om 19.30 stipt. Berre verzorgt vervolgens op 12 en 19 oktober het voorprogramma van Charles in respectievelijk Trix en het Wilde Westen. Op 26 november staat hij in het Sportpaleis in het kader van Q-Pop van Q-Music.

Facebook / Instagram / TikTok

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

1580 posts

About author
't is oke.
Articles
Related posts
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

Crammerock maakt affiche compleet met Bazart, Equal Idiots, Flip Kowlier en meer!

We zitten ondertussen alweer halfweg de festivalzomer van 2022, dus is het een soort traditie geworden dat het uitkijken naar Crammerock kan…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.