Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Nisa – “Sever”

Eind deze week komt Nisa’s derde ep uit. De zangeres uit New York debuteerde pas in 2020, waar ze zoals vele artiesten het moeilijk had om te werken door die bekende pandemie. Veel nieuws zal haar nieuwe ep niet bevatten, aangezien we met deze “Sever” al het derde van de vier nummers op Exaggerate gehoord zullen hebben. Toch blijven we uitkijken naar de plaat in zijn geheel, want die volgt de stijl op van haar eerdere ep’s Guilt Trip en Time to Plant Tears, uit 2021. De zangeres, afkomstig uit Brooklyn, verbleef tijdens het schrijven van Exaggerate in verschillende steden om aan haar muziek te werken. Die afwisseling in plaatsen was een gedeeltelijke inspiratiebron voor haar nummers. Dit laatste voorsmaakje zit verrassend in elkaar en zorgt ervoor dat we haar nog lang niet beu zijn.

We overdrijven niet als we zeggen dat “Sever” een verrassingsnummer is. Van herhaling is er weinig sprake, want het einde klinkt nauwelijks als het begin en we moeten even dubbelchecken of we op het einde nog steeds naar dezelfde single luisteren. Een stevige beat ondersteund met synths en een akoestische gitaar leggen een emotionele kant bloot. Nisa vertelt dat “Sever” een meditatie moest voorstellen. Naar het einde toe laat ze dan ook los, wat zich muzikaal vertaalt in een harde climax waar wij zeer tevreden mee zijn.

Exaggerate verschijnt deze vrijdag 30 september.

Instagram / Twitter / Bandcamp

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Nisa - "Sea Glass"

Nisa Lumaj is een vierentwintigjarige songwriter met Albanese roots die momenteel in Brooklyn verblijft. Door de status van haar ouders kwam ze…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Nisa - "Affection"

Wat Hollywood voor de filmindustrie is, is Brooklyn voor de alternatieve muziek. Ook Nisa mag de stad inmiddels haar thuis noemen, nadat…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.