Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Mount Kimbie – “Locked In” (feat. Maxo Kream & Pa Salieu)

© Bolade Banjo

Het is nog maar van begin deze maand geleden dat we vier nieuwe Mount Kimbie singles op ons bord kregen. Het producerduo verdeelde die nieuwe nummers mooi onder elkaar, zo kwamen “in your eyes” en “a deities encore” voort uit het muzikale brein van Dom Maker, terwijl Kai Campos “Q” en “Quartz” op de wereld bracht. De verschillen tussen de nummers waren dan ook duidelijk hoorbaar. Kai ging eerder de klassieke Mount Kimbie toer op, terwijl Dom voortborduurde op de hiphop producties die hij voor artiesten als James Blake en slowthai maakte. Op het nieuwe “Locked In” staan de rappers Maxo Kream en Pa Salieu als features dus mag het dan ook geen verrassing zijn dat het nummer van de hand van Dom Maker is.

Voor wie hoopte dat “Locked In” met energiebommen als Maxo Kream en Pa Salieu meteen van wal zou steken, is de eerste helft van het nummer een zware teleurstelling. “Locked In” duurt nog geen drie minuten, waarbij het eerste deel met het geluid van regen en wat gefluister eerder wat weg heeft van een soundscape dan van een hiphopnummer. Gelukkig komt er daarna snel verandering in wanneer Maxo en Pa om de beurt hun duivels ontbinden. Beide mannen brengen op hun gekende manier energie op de duistere beat die Dom Maker voor hen in elkaar geknutseld heeft. Jammer genoeg is hun liedje letterlijk en figuurlijk al snel weer over, voor ons had “Locked In” dubbel zo lang mogen duren.

Facebook / Instagram / Twitter

Related posts
AlbumsFeatured albumsRecensies

Mount Kimbie - MK 3.5: Die Cuts | City Planning (★★★): Melancholie op de dansvloer

Het geduld van Mount Kimbie fans werd al enkele jaren op de proef gesteld. Nadat het duo drie jaar de tijd nam…
AlbumsRecensies

Mura Masa - demon time (★★★★): Doe wat je wilt

Er zijn muziekliefhebbers die meteen beginnen huiveren bij het horen van de termen ‘dj en producer’. In bepaalde gevallen valt dat zeker…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe singles Mount Kimbie - "in your eyes" (feat. slowthai & Danny Brown), "a deities encore" (feat. Liv.e), "Q" & "Quartz"

Toen Mount Kimbie vorig jaar, na een lange stilte, weer eens van zich liet horen met “Black Stone” & “Blue Liquid”, beloofden…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.