Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Mount Kimbie – “Locked In” (feat. Maxo Kream & Pa Salieu)

© Bolade Banjo

Het is nog maar van begin deze maand geleden dat we vier nieuwe Mount Kimbie singles op ons bord kregen. Het producerduo verdeelde die nieuwe nummers mooi onder elkaar, zo kwamen “in your eyes” en “a deities encore” voort uit het muzikale brein van Dom Maker, terwijl Kai Campos “Q” en “Quartz” op de wereld bracht. De verschillen tussen de nummers waren dan ook duidelijk hoorbaar. Kai ging eerder de klassieke Mount Kimbie toer op, terwijl Dom voortborduurde op de hiphop producties die hij voor artiesten als James Blake en slowthai maakte. Op het nieuwe “Locked In” staan de rappers Maxo Kream en Pa Salieu als features dus mag het dan ook geen verrassing zijn dat het nummer van de hand van Dom Maker is.

Voor wie hoopte dat “Locked In” met energiebommen als Maxo Kream en Pa Salieu meteen van wal zou steken, is de eerste helft van het nummer een zware teleurstelling. “Locked In” duurt nog geen drie minuten, waarbij het eerste deel met het geluid van regen en wat gefluister eerder wat weg heeft van een soundscape dan van een hiphopnummer. Gelukkig komt er daarna snel verandering in wanneer Maxo en Pa om de beurt hun duivels ontbinden. Beide mannen brengen op hun gekende manier energie op de duistere beat die Dom Maker voor hen in elkaar geknutseld heeft. Jammer genoeg is hun liedje letterlijk en figuurlijk al snel weer over, voor ons had “Locked In” dubbel zo lang mogen duren.

Facebook / Instagram / Twitter

Related posts
InstagramLiveRecensies

Mount Kimbie @ Halles de Schaerbeek: Met het hoofd in de mist

Het was weer een tijdje geleden dat we Mount Kimbie in ons land aan het werk konden zien. Wat in 2008 begon…
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

Ook The Kills, Pommelien Thijs, Miles Kane, Dimension en meer naar Pukkelpop 2024!

Aan een ongezien recordtempo vlogen de Pukkelpop-tickets begin deze maand de deur uit. Het mag duidelijk wezen dat het festival op de…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Mount Kimbie - "Empty And Silent" (feat. King Krule)

Mount Kimbie probeerde ons in 2022 nog te versieren met het dubbelalbum MK 3.5: Die Cuts | City Planning; een tweeluik vol…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.