Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe singles Mount Kimbie – “in your eyes” (feat. slowthai & Danny Brown), “a deities encore” (feat. Liv.e), “Q” & “Quartz”

© Bolade Banjo

Toen Mount Kimbie vorig jaar, na een lange stilte, weer eens van zich liet horen met “Black Stone” & “Blue Liquid”, beloofden de twee mannen ook dat er weer een album in de pijplijn zat. Tot op vandaag hebben we van dat album nog maar weinig gezien, al verzachten ze vandaag de pijn wel wat met maar liefst vier nieuwe nummers. Deze nieuwe singles zijn echter geen honderd procent Mount Kimbie, maar wel twee keer twee nummers geproducet door enerzijds Dom Maker en anderzijds door zijn muzikale wederhelft Kai Campos. De nummers kwamen tot stand toen ze gesplitst van elkaar werkten in Los Angeles en Londen.

De eerste twee nummers “in your eyes” en “a deities encore” zijn dus van de hand van Dom Maker. Voor het eerste nummer krijgt hij de hulp van niemand minder dan Slowthai en Danny Brown. De twee mogen hun woordenstroom spuwen over een grimmige beat, opgeleukt met wat samples waar beide rappers zich wel op thuis voelen. “a deities encore” gaat er met de soulvolle stem van Liv.e iets zachter aan toe. Al blijft er hier ook een dreigend sfeertje rond het nummer hangen en krijgen we zelfs een boormachine te horen. Kai Campos pakt het totaal anders aan dan zijn kompaan en gaat de minimalistischere kant op met “Q” en “Quartz”. Beide nummers gaan de klassieke Mount Kimbie-toer op, met elementen van hun gekende dubstep en zelfs wat techno. Op “Q” krijgen we het gevoel dat King Krule elk moment vanachter de hoek kan komen kijken, terwijl “Quartz” ons eerder teleporteert naar de kelders van een schimmige Berlijnse club.

Het is duidelijk dat Dom Maker met zijn twee singles voortborduurt op de productie die hij heeft moeten doen voor andere artiesten als James Blake en slowthai, terwijl Kai Campos terug krabbelt naar de roots van Mount Kimbie. Fans mogen alleszins niet klagen met vier nieuwe nummers die zowel nieuwe als oude fans kunnen bekoren.

FacebookInstagram / Twitter

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Joey Valence & Brae – “PACKAPUNCH” (feat. Danny Brown)

De speakers mag je lekker luid zetten, want alleen zo kan je Joey Valence & Brae in volle glorie appreciëren. Dankzij de…
InstagramLiveRecensies

Danny Brown @ Botanique (Orangerie): Permanente staat van voor op zijn tijd

Veertig jaar worden en eigenlijk nog maar net een carrière op gang gezet hebben, zorgt voor een uitzonderlijk perspectief, weet unieke Amerikaanse…
InstagramLiveRecensies

Mount Kimbie @ Halles de Schaerbeek: Met het hoofd in de mist

Het was weer een tijdje geleden dat we Mount Kimbie in ons land aan het werk konden zien. Wat in 2008 begon…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.