Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single The 1975 – “All I Need To Hear”

© CPU – Nathan Dobbelaere

Als er een nieuwe plaat van The 1975 aan zit te komen, dan kan je er tegenwoordig donder op zeggen dat dat album én een redelijk lange duur heeft én dat er op voorhand heel wat singles worden gereleaset. Dat is ook het geval bij Being Funny in a Foreign Language, dat volgende maand het levenslicht ziet. Van de elf nummers die de langspeler rijk is, kregen we er – inclusief deze nieuwe “All I Need To Hear” – namelijk al vier te horen. Dat was weliswaar met ietwat gemengde gevoelens, gezien Matty Healy en zijn kompanen nooit echt helemaal wisten te overtuigen. De Britten blijven hoe dan ook proberen, al slagen ze er ook deze nieuwste creatie niet helemaal in.

“All I Need To Hear” is namelijk weer zo’n nummer dat verdrinkt in zijn meligheid. Met enkel een piano, een subtiel baslijntje en wat begeleidende elektronica doet Healy bij momenten weliswaar een beetje denken aan Bon Iver, maar in tegenstelling tot die band weet de Brit het minder interessant te houden. ‘Tell me you love me, ‘cause that’s all i need to hear’, zingt hij in de refreinen, waarmee hij ongetwijfeld heel wat hartjes sneller doet slaan. Mooi is de single dus zeker en vast, maar er zit net iets te weinig overtuigingskracht in het geheel, waardoor het bij momenten moeilijk is om je aandacht erbij te houden. Met drie en een halve minuut op de klok kabbelt “All I Need To Hear” dus nogal onopvallend voorbij, waardoor ook dit nummer van The 1975 niet meteen een hoogvlieger lijkt te worden.

Being Funny in a Foreign Language verschijnt op 14 oktober.

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

2113 posts

About author
't is oke.
Articles
Related posts
InstagramLiveRecensies

The 1975 @ Vorst Nationaal: Een driedelige poprock masterclass

Toen een dik decennium geleden de ster van The 1975 in de lucht schoot, was het direct raak. Met singles als “Sex”,…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Sundara Karma - "Wishing Well"

Bands met een geheel eigen sound gaan of de geschiedenisboeken in, of verdwijnen in de niche waarin ze de absolute top vormen….
InstagramLiveRecensies

Rock Werchter 2023 (Festivaldag 1): Tussen licht en donker

Rock Werchter 2023 is van start gegaan. Het grootste festival van België laat weer vier dagen van zich horen met muziekgroepen die…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.