Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Kwabs – “Hurt A Little”

Ken je Kwabs nog? De Brit die in 2014 een hit scoorde met “Walk” leek helemaal gelanceerd te zijn en ook zijn debuutalbum Love + War deed het allesbehalve slecht. Desondanks duurde het bijna zeven jaar voor we nog eens wat solowerk van hem te horen krijgen. Hier en daar leende Kwabs zijn stem nog voor nummers van onder meer Regard en NAO, maar hij was de laatste tijd vooral als songschrijver actief. Zo schreef hij onder meer mee aan nummers voor Jordan Rakei, Plan B en Rosie Lowe. Zijn eigen carrière liet hij daarvoor even varen, tot nu dus. Met de gevoelvolle ballade “Hurt A Little” keert Kwabs immers terug langs de grote poort.

De poppy sound van zijn debuutplaat laat hij op zijn nieuwe werk wat achterwege en opteerde in de plaats voor de wat zachtere soulmuziek. Zijn herkenbare stemgeluid klinkt daardoor op “Hurt A Little” iets meer doorleefd, al straalt het ook nog steeds die warmte en charme uit. De lispelende s-klank is een klein detail waar de imperfectie vanaf straalt en net daarin schuilt heel wat schoonheid waar we heimelijk verliefd op worden. Het refrein is lekker zacht en teder gehouden zonder echt groots te willen overkomen. De productie is overigens zeer sterk met veel gevoel voor finesse en warmte. We duimen alvast dat “Hurt A Little” Kwabs opnieuw kan lanceren en dat er heel snel nog meer nieuwe muziek van de man onze kant op komt.

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

1682 posts

About author
Schrijft wel eens iets...
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Mark Clennon - "Don't Die"

Mark Clennon kwam op deze aardbol in Jamaica waar hij in een muzikale familie terecht kwam. Zijn vader is een saxofoonspeler terwijl…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Debuutsingle Jesse Hale Moore

Jesse Hale Moore is een singer-songwriter afkomstig uit Philadelphia (of Philly voor de vrienden). De man was eerder al lid van Nightlands,…
Nieuwe singles

Overzicht van "Den Beir" - September 2015

Het is weer die tijd van het jaar. Het begin van de maand oktober! Dat betekent, een overzicht van wat er allemaal…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.