Features

Overzicht van “Den Beir” – September 2015

Het is weer die tijd van het jaar. Het begin van de maand oktober! Dat betekent, een overzicht van wat er allemaal is gebeurd in de maand september, kwestie van jullie op de hoogte te houden van de laatste nieuwtjes in muziekland. Eerst en vooral enkele opvallende gebeurtenissen:

Eerst en vooral nieuws uit de wereld van de musicals. Daar wordt een Spongebob musical gemaakt. Op zich niet zo’n big deal, ware het niet dat de soundtrack wordt geschreven door David Bowie, Aerosmith & The Flaming Lips. Iets om naar uit te kijken dus!

Daarnaast werden er nogal wat vuurtjes gestookt tussen verschillende artiesten. Bruce Dickinson vond het jammer dat hij Axl Rose nog nooit heeft geslagen. Dit omdat Axl bij een voorprogramma voor Iron Maiden het publiek van de Maiden slecht behandelde. Andere twee rockers die ruzie maakten (zoals gewoonlijk) waren Jack White & Patrick Carney. Dat de mannen elkaar niet afkunnen is al geweten maar dit keer zat het spel echt op de wagen. Jack White beschuldigd de mannen van The Black Keys al hun hele carrière van het stelen van zijn geluid. Hierdoor is hun relatie niet de beste die er kan zijn. Toen Jack White den Patrick tegen het lijf liep in een bar in New York zou hij Patrick geslagen hebben, aldus Carney. White ontkende alles maar ondertussen is alles weer bijgelegd, wie het volledige verhaal wil lezen kan dat op Pitchfork (het roddelblad bij uitstek) Laatste man die gisteren een relletje ontketende was Tim Commerford, de bassist van Rage Against The Machine. Hij verontschuldigde zich voor hun invloed op bands als Limp Bizkit, voorlopig nog geen reactie van Fred Dust, maar wij geven de bassist alvast geen ongelijk (afgaande van hun concert op Pukkelpop). Hier nog eens een classic van RATM, gewoon omdat het kan!

Deze maand werd een opmerkelijke reünie gedaan van The Faces (zit daar een tour aan te komen?) en splitte de Belgische shoegaze band The Spectors wat een verlies voor de Belgische muziekscene betekent maar tegelijk ook winst met hun andere projecten die ze oprichten!

In ander nieuws werden deze maand ook enkele opmerkelijke covers uitgebracht. Zo kwam het integrale coveralbum van Taylor Swift door Ryan Adams uit & deed Father John MIsty daar dan ook nog een schepje bovenop.

Een opmerkelijk origineel nummer was er deze maand van de paus. Jawel onze Franciscus heeft besloten om een eigen album uit te brengen en die klinkt zeer progressief (rock). Rock on pope!

https://soundcloud.com/believedigitalitaly/wake-up-go-go-forward

Afsluiten doen we met een uitsmijter van Steve Albini. Kort gezegd wordt zijn muziek gebruikt in een nummer van een danceproducer. De toestemmingsmail was zo hard dat deze producer het nodig vond om deze als reclame te gebruiken.

Voor mensen die niet zo klein kunnen lezen:

I am absolutely the wrong audience for this kind of music. I’ve always detested mechanized dance music, its stupid simplicity, the clubs where it was played, the people who went to those clubs, the drugs they took, the shit they liked to talk about, the clothes they wore, the battles they fought amongst each other…

Basically all of it: 100 percent hated every scrap.

The electronic music I liked was radical and different, shit like the White Noise, Xenakis, Suicide, Kraftwerk, and the earliest stuff form Cabaret Voltaire, SPK and DAF. When that scene and those people got co-opted by dance/club music I felt like we’d lost a war. I detest club culture as deeply as I detest anything on earth. So I am against what you’re into, and an enemy of where you come from but I have no problem with what you’re doing…

In other words, you’re welcome to do whatever you like with whatever of mine you’ve gotten your hands on. Don’t care. Enjoy yourself.
Steve

Nu we dat hebben gehad gaan we over naar de 10 beste albums van september.

  1. PWR BTTM – Ugly Cherries

  1. Fidlar – Too

  1. Chvrches – Every Open Eye

  1. Kwabs – Love + War

  1. Diane Coffee – Everybody’s a Good Dog

  1. Doe Paoro – After

  1. Wand – 1000 Days

  1. Battles – La Di Da Di

  1. Salad Boys – Metalmania

1. The World is a Beautiful Place & I am No Longer Afraid to Die – Harmlessness

Om af te ronden hebben we nog 50 nummers klaarstaan die we deze maand echt top vonden. Maar omdat deze 50 in een SoundCloud lijst staan werden enkele er niet bij betrokken omdat ze op YouTube staan. Deze hoor je hier.

3390 posts

About author
Ook bekend als "Den Beir", oprichter van de site, leidt alles in goeie banen en schrijft ook wel eens iets.
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Taylor Swift - "Carolina"

Taylor Swift-fans zitten ondertussen al enige tijd te wachten op een volgende re-release van hun idool. Swift is vorig jaar begonnen met…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Jack White - "If I Die Tomorrow"

Jack Whites meest recente soloalbum is nog geen twee maanden oud, maar de opvolger van Fear of the Dawn ligt al enige tijd klaar…
InstagramLiveRecensies

Conan Gray @ Ancienne Belgique (AB): Tienerheld leert vliegen

Het lijstje met tieneridolen is nauwelijks bij te houden, maar toch zijn er enkele namen die we met plezier wat meer naar…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.