Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single a-ha – “You Have What It Takes”

© Stian Andersen

Wie ‘aha’ zegt, heeft ofwel net iets ontdekt ofwel heeft die persoon het over de Noorse popgroep a-ha. In het laatste geval zal dat gesprek hoogstwaarschijnlijk over culthit “Take On Me” gaan. Desondanks heeft de band doorheen de jaren veel meer dan dat gepresteerd en tien studioalbums uitgebracht. Op 21 oktober komt daar in de vorm van True North een elfde bij en dat toont nog maar eens aan dat de band zeker niet hoeft te teren op die grote hit.

“You Have What It Takes” opent zeer dromerig en we krijgen een beetje het gevoel dat we in een alternatieve yogaklas zijn beland. De zang van Morten Harket klinkt al een eindje niet meer zo elastisch als in de jaren tachtig en door de rustige instrumentatie wordt dat ook heel slim gecamoufleerd. Het nummer kabbelt verder met de zweverige instrumenten en de brave zang, waardoor het nummer wel vrij snel gaat vervelen. “You Have What It Takes” zou wel nog leuk kunnen zijn voor wanneer je even helemaal rustig wilt worden, maar ook niet meer dan dat. We hopen dan ook dat True North niet volstaat met dergelijke nummers.

Facebook / Instagram / Twitter / Website

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

158 posts

About author
Ik moet dagelijks 'ok boomer' aanhoren
Articles
Related posts
MuzieknieuwtjesUitgelicht

Record Store Day 2019: De speciaalste releases

Het is zowat de essentie van Record Store Day dat de vinyl-releases je om de oren vliegen. Zowel de aanloop naar RSD…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"Vragen van "Den Beir"

Vragen van "Den Beir": Coska

Coska is a Swedish-Finnish electronic indie duo based in Helsinki, Finland, formed 2013. The group consists of Manna Borg and Robert Engstrand….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.