Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Cate Le Bon – “Typical Love”

Het Welshe indiefolkicoon Cate Le Bon bracht begin dit jaar haar zesde album Pompeii uit. Dat album is tot de nok toe gevuld met synthesizers, strijkers en opzwepende zang en is een van de betere albums die in 2022 werden uitgebracht. Zoals wel vaker gebeurt, had ook Le Bon materiaal dat niet op de plaat terechtkwam. Een van die nummers is “Typical Love”. De single is slechts een outtake als formaliteit: er is niets afgekeurd of minder aan “Typical Love” in vergelijking met de nummers die wel op Pompeii verschenen. Het nummer vormt een mechanische kijk op de eigenaardigheden van de liefde. Soms raakt het, soms doet het pijn.

“Typical Love” is het product van een zeldzame jamsessie met Stella Mozgawa. Het nummer beslaat een wakend droomlandschap waarin opgesloten grooves het onkenbare beschouwen. Le Bon voegt het geluid van de saxofoon, hoorns en synthesizers samen tot een onstuimige harmonische mix van psychedelica en pop. “Typical Love” is een mengsel van zowel kriskras door elkaar lopende ondoorgrondelijkheid als helderheid. Het nummer is eigenaardig en meeslepend, een verwijzing naar Pompeii. ‘De schets, geschreven op bas op een van Stella’s aanstekelijke grooves, werd meegenomen naar de Pompeii-sessies waar ik het vele malen uit elkaar haalde en weer in elkaar zette, maar het voelde altijd als een achterneefje van de andere tracks dus werd het opzij gelegd voor een regenachtige dag’, aldus Cate Le Bon.

Op 7 november 2022 speelt Cate Le Bon in de Botanique in Brussel. Tickets zijn via deze link te verkrijgen.

Facebook / Instagram / Website

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify.

Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single H. Hawkline - "Plastic Man"

De Welshe singer-songwriter Huw Evans, beter gekend onder de noemer H. Hawkline, maakt al meer dan een decennium lang muziek. Ondertussen staat…
2022FeaturesInstagramUitgelicht

De 50 beste albums van 2022

Het jaar loopt langzaam maar zeker op z’n eind. Naar goede gewoonte word je dan gebombardeerd door lijstjes met eindejaarsoverzichten en dit…
InstagramLiveRecensies

Cate Le Bon @ Botanique (Orangerie): Kwaliteit en intimiteit

De Welshe muzikante Cate Le Bon maakt voor de tweede keer dit jaar een stop in onze hoofdstad om haar recentste album…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.