Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single MICH – “A Hassle”

© Harry Brieffies

Twee jaar na hun laatste album is daar weer een teken van leven van de sympathieke Amsterdamse band MICH. Op 25 november verschijnt nieuw album Nuts. ‘Vrolijk makende gitaarmelodieën verpakt in deprimerende liedjes’, zo omschreven ze het destijds zelf. Beeldend kunstenaar Piet Parra bedacht MICH meer als een studioproject. Zelf speelt hij gitaar het liefst zittend op een stoel. Optreden is niet echt zijn ding. MICH bestaat verder uit Sofie Winterson, Bastiaan Bosma, Rimer London en Mick Johan.

Het is duidelijk bij wie MICH de mosterd haalt. “A Hassle” begint met een op The Cure geïnspireerde gitaar. Waarna zangeres Sofie Winterson het nummer op een dromerige manier inkleurt met haar sensuele stem. Met twee en een halve minuut is het nummer kort en krachtig, als heb je toch het gevoel dat het nummer veel langer duurt. Met een heuse intro en outro staat deze single namelijk als een huis.

Om de release te vieren geeft MICH aanstaande vrijdag een optreden in Skatepark Noord in Amsterdam. Parra en London worden bij live-optredens vervangen door Benny Komala, Marc Kniphorst en Barend Brieffies.

Facebook / Instagram

Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Sofie Winterson - "Image"

De afgelopen weken was zangeres Sofie Winterson succesvol op tournee met haar muzikale samenwerkingsproject MICH. Die tour ging langs een aantal uitverkochte…
FeaturesInterviews

Interview MICH: ‘Het is duidelijk waar onze eigen beperkingen liggen’

De Amsterdamse postpunkband MICH is aan het oefenen in hun oefenruimte. Na elk nummer blaast drummer Mick Johan warme lucht in zijn…
AlbumsRecensies

MICH - Nuts (★★★★): Weer een stapje gegroeid

De Amsterdamse band MICH (spreek uit als Mig) heeft een apart plaatsje in de Nederlandse muziekwereld ingenomen. Het is het studioproject van…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.