Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single MICH – “A Hassle”

© Harry Brieffies

Twee jaar na hun laatste album is daar weer een teken van leven van de sympathieke Amsterdamse band MICH. Op 25 november verschijnt nieuw album Nuts. ‘Vrolijk makende gitaarmelodieën verpakt in deprimerende liedjes’, zo omschreven ze het destijds zelf. Beeldend kunstenaar Piet Parra bedacht MICH meer als een studioproject. Zelf speelt hij gitaar het liefst zittend op een stoel. Optreden is niet echt zijn ding. MICH bestaat verder uit Sofie Winterson, Bastiaan Bosma, Rimer London en Mick Johan.

Het is duidelijk bij wie MICH de mosterd haalt. “A Hassle” begint met een op The Cure geïnspireerde gitaar. Waarna zangeres Sofie Winterson het nummer op een dromerige manier inkleurt met haar sensuele stem. Met twee en een halve minuut is het nummer kort en krachtig, als heb je toch het gevoel dat het nummer veel langer duurt. Met een heuse intro en outro staat deze single namelijk als een huis.

Om de release te vieren geeft MICH aanstaande vrijdag een optreden in Skatepark Noord in Amsterdam. Parra en London worden bij live-optredens vervangen door Benny Komala, Marc Kniphorst en Barend Brieffies.

Facebook / Instagram

Related posts
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single MICH - "Burning Arms"

Zangeres Sofie Winterson, van de Amsterdamse postpunk band MICH, had het ons al verteld toen wij haar aan het begin van de…
FeaturesInterviews

Interview Sofie Winterson: 'Je krijgt heel veel ongevraagd advies, daar zit mijn inspiratie in'

Het begin van de nieuwe zomertour van MICH begon met een kleine, technische hapering. Net op het moment dat de band klaarstond…
InstagramLiveRecensies

Best Kept Secret 2023 (Festivaldag 3): Tot het einde goed

De negende editie Best Kept Secret is intussen weer op haar einde gekomen. Op de derde en laatste dag van het festival…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.