Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Bear’s Den – “Stitch In Time”

© CPU – Katrin Peeters

Fans van Bear’s Den hebben de afgelopen maanden niet te klagen. Nadat de band eerder dit jaar al een album uitbracht onder de noemer Blue Hours, volgde later een samenwerking met de Apple TV-serie Trying. Nu ook die soundtrack af is, komen de mannen alweer terug opdraven met nieuwe muziek. Als de creativiteit de kop op steekt, moet er dus duidelijk geprofiteerd worden. Het nieuwe “Stitch In Time” is echter geen splinternieuwe single, gezien de song al dateert uit het schrijfproces van Blue Hours. Door de inspiratie die het vele touren opwekte bij de band, besloot het duo dan toch om het nummer af te werken. En dat loont.

Over het geheel gezien is “Stitch In Time” gewoon weer een heel mooi Bear’s Den-nummer geworden, al zit er vandaag wel een ietwat donkerder randje aan de folkachtige euforie. Dat komt langs een kant door de bij momenten chaotischere instrumentatie, maar vooral door het thema van het nummer. Zo gaat deze single over het omgaan met traumatische ervaringen en de angst die het hele gegeven met zich mee kan brengen. Niet het vrolijkste onderwerp dus, maar de Britten weten er natuurlijk wel weer iets dromerigs van te maken. Zeker als “Stitch In Time” naar het einde toe groots open bloeit, zorgt Bear’s Den voor een kippenvelmomentje. Het is dus misschien niet iets gigantisch baanbrekends voor de band, maar binnen die eigen grenzen blijft het duo wel het best.

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

1571 posts

About author
't is oke.
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Bear's Den - "Please Don't Hide Yourself Away" (feat. Jade Bird)

Het zijn productieve tijden voor de mannen van Bear’s Den. Andrew Davie en Kevin Jones brachten een tijdje geleden met Blue Hours hun vijfde…
AlbumsFeatured albumsRecensies

Bear's Den - Blue Hours (★★★): Mooi binnen de lijntjes

Tien jaar is Bear’s Den ondertussen al aanwezig in het muzieklandschap. Het duo rond Andrew Davie en Kevin Jones groeide op die…
InstagramLiveRecensies

Bear's Den @ Ancienne Belgique (AB): Een fijn terugzien

Met hun houthakkershemden, volle baarden, akoestische gitaren en banjo veroverden Britten Andrew Davie en Kevin Jones vanaf 2012 meerdere hartjes bij het…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.