Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Bear’s Den – “Stitch In Time”

© CPU – Katrin Peeters

Fans van Bear’s Den hebben de afgelopen maanden niet te klagen. Nadat de band eerder dit jaar al een album uitbracht onder de noemer Blue Hours, volgde later een samenwerking met de Apple TV-serie Trying. Nu ook die soundtrack af is, komen de mannen alweer terug opdraven met nieuwe muziek. Als de creativiteit de kop op steekt, moet er dus duidelijk geprofiteerd worden. Het nieuwe “Stitch In Time” is echter geen splinternieuwe single, gezien de song al dateert uit het schrijfproces van Blue Hours. Door de inspiratie die het vele touren opwekte bij de band, besloot het duo dan toch om het nummer af te werken. En dat loont.

Over het geheel gezien is “Stitch In Time” gewoon weer een heel mooi Bear’s Den-nummer geworden, al zit er vandaag wel een ietwat donkerder randje aan de folkachtige euforie. Dat komt langs een kant door de bij momenten chaotischere instrumentatie, maar vooral door het thema van het nummer. Zo gaat deze single over het omgaan met traumatische ervaringen en de angst die het hele gegeven met zich mee kan brengen. Niet het vrolijkste onderwerp dus, maar de Britten weten er natuurlijk wel weer iets dromerigs van te maken. Zeker als “Stitch In Time” naar het einde toe groots open bloeit, zorgt Bear’s Den voor een kippenvelmomentje. Het is dus misschien niet iets gigantisch baanbrekends voor de band, maar binnen die eigen grenzen blijft het duo wel het best.

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

2113 posts

About author
't is oke.
Articles
Related posts
FeaturesInterviewsUitgelicht

Interview Bear's Den: 'Het laatste wat we willen, is muziek op automatische piloot uitbrengen'

Bear’s Den zit aan het einde van een drukke periode. In 2022 brachten ze hun goed ontvangen vierde langspeler Blue Hours uit,…
AlbumsRecensies

Bear's Den - White Magnolias (★★): Veilige oorden

Nu we steeds dichter bij de koudste en donkerste periode van het jaar komen, grijpen we al sneller naar warme, melancholische muziek….
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Bear’s Den – “Honest Mistake"

Na de release van hun vierde langspeler Blue Hours vorig jaar, leek het er even op dat de Britse formatie Bear’s Den…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.