Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Blood Orange – “Jesus Freak Lighter”

© Nick Harwood

Dev Hynes deed het de laatste jaren wat rustiger aan. Op wat remixes en gastbijdrages na moest je het sinds 2020 zonder muziek van Blood Orange doen en dat was voor sommige fans toch een beproeving. Met het in 2018 uitgebrachte album Negro Swam verzamelde hij een hele trouwe horde fans, die hij in het daaropvolgende jaar nog plezierde met de mixtape Angel’s Pulse. Sinds kort zit Blood Orange bij het grote RCA Records waarop ook artiesten als Kevin Abstract, D’Angelo en Doja Cat getekend zijn. Om die nieuwe fase in schoonheid te starten, lost hij volgende week de Four Songs ep en daar is “Jesus Freak Lighter” een eerste smaakvolle voorbode uit.

Geen paniek, je oortjes doen het wel nog. De intro van “Jesus Freak Lighter” is namelijk een en al ruis dat gelukkig na een aantal tellen overgaat in de rustgevende muziek van Blood Orange. De sfeer die de artiest samen met muzikanten en producers heeft kunnen creëren, is, zoals we dat van Blood Orange intussen al kennen, heel ontspannen en kalm. De zang van Dev Hynes vormt daarin een soort van rustpunt waarin je heel makkelijk kan verdwalen voor je het goed en wel beseft. De gitaar mag de achtergrond kleuren en doet dat ook met verve. “Jesus Freak Lighter” is geen lang nummer, maar ook net lang genoeg om te kunnen blijven boeien. Razend benieuwd hoe de andere drie nummers van de aankomende ep zullen klinken.

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

1875 posts

About author
Schrijft wel eens iets...
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Freya Ridings - "Perfect"

Als we al zouden kunnen bepalen wat een ‘normaal’ parcours is als artiest, dan valt Freya Ridings daar zeker niet onder. Haar…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Freya Ridings - “Can I Jump?”

Het is reeds van 2019 geleden dat de Britse singer-songwriter Freya Ridings doorbrak met haar debuut-ep You Mean The World To Me,…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Wet - "Bound" (feat. Blood Orange)

Het duurde even, maar eindelijk is het zover: Wet gaat een nieuw album uitbrengen. Hun laatste langspeler is alweer van 2018 geleden,…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.