Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Walden – “Shoeshiner”

Het is allang duidelijk dat de muziekscene in zowel België als Nederland op het moment meer bruist dan ooit. De sterren van sommige Belgische en Nederlandse artiesten schijnen nu op hun felst, terwijl er overal waar wij kijken ook weer ontzettend veel nieuw of nog onontdekt muzikaal talent opduikt. Een voorbeeld van zo’n onontdekte act is de Nederlandse band Walden. Het vijftal verscheen al in 2020 op onze radar met het heerlijk psychedelische “Feels Like Home”, maar wij verloren de Nederlanders toen helaas een beetje uit het oog. Gelukkig vindt echt goede muziek ons altijd wel weer terug, want met “Shoeshiner” heeft Walden onze aandacht weer te pakken gekregen.

Nu een strakke, blauwe hemel en een felle zon ruimte gemaakt lijken te hebben voor donkere wolken en bakken met regen, groeit onze behoefte naar wat duisterdere muziek met wat meer herfstigere vibes. Walden speelt met “Shoeshiner” precies in op dat verlangen. Op muzikaal gebied ligt het lied zeker in lijn met de eerdere songs van de band. Ook “Shoeshiner” is namelijk een psychedelisch indierocknummer waarin de gitaren wat grootser worden in het refrein, maar het geheel voelt toch een tikje melancholischer aan dan eerdere singles, waardoor deze ideaal is voor het huidige seizoen. Wel moeten we erbij vermelden dat de Nederlanders ons niet iets ontzettend vernieuwends voorgeschoteld hebben met “Shoeshiner”. Het lied is absoluut niet uniek, maar een fijne plaat voor op de achtergrond tijdens deze regenachtige dagen, dat is deze van Walden wel.

Instagram / Facebook

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

252 posts

About author
nederlandser dan ik krijg je het niet
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Walden - "Feels Like Home"

Ook bij onze Noorderburen wordt er zo nu en dan wel eens goeie muziek gemaakt. Jammer genoeg waait enkel de Nederhop over…
Nieuwe singles

De vijf van "Den Beir" - 164

Ook in 2019 vergezellen we je van muziek. Een ook dit jaar vergeten we onze vaste rubriek ‘De vijf van “Den Beir”…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.