Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single MEAU – “Blijven rijden”

© CPU – Nathan Dobbelaere

We moesten afgelopen zomer erg ons best doen om MEAU niet tegen het lijf te lopen. De Nederlandse zangeres kleurde zowat elke festivalaffiche; en de proef op de som genomen, was dat achteraf gezien helemaal terecht. Bijna exact een jaar geleden scoorde Meau Hewitt namelijk een dikke hit met “Dat heb jij gedaan“, waar ze nu nog steeds vruchten van plukt. Die single zorgde er bijgevolg ook voor dat de bal aan het rollen ging, al is het vooralsnog wachten op een debuutalbum. Daar lijkt binnenkort echter verandering in te komen, want tijdens haar concerten werden we met regelmaat getrakteerd op onuitgebrachte nummers. Deze “Blijven rijden” sprong op die manier al meermaals in ons oor.

Deze nieuwste creatie ligt eigenlijk perfect in de lijn van de muziek die MEAU al in haar discografie heeft staan. Toch voelt “Blijven rijden” een tikkeltje opgewekter aan dankzij de dromerige gitaar die zichzelf blijft herhalen. Over het algemeen is het natuurlijk de stem van de Nederlandse die de hoofdrol speelt, want met de gemoedelijke refreinen weet ze zich binnen de kortste keren in je hoofd te nestelen. Een grote ontploffing volgt er weliswaar niet, maar daar heeft deze single ook geen nood aan. MEAU kabbelt als een idyllisch doch euforisch riviertje door je gehoorkanalen en het ziet er op die manier naar uit dat ze weer een nieuw hitje te pakken heeft.

MEAU staat dit najaar nog in De Roma in Antwerpen (31 oktober), in Het Depot in Leuven (1 november), in VIERNULVIER in Gent (2 november), in Cactus Club in Brugge (8 december), in de Muziekodroom in Hasselt (9 december) en in De Warande in Turnhout (10 december).

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

2091 posts

About author
't is oke.
Articles
Related posts
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

Ook The Kills, Pommelien Thijs, Miles Kane, Dimension en meer naar Pukkelpop 2024!

Aan een ongezien recordtempo vlogen de Pukkelpop-tickets begin deze maand de deur uit. Het mag duidelijk wezen dat het festival op de…
InstagramLiveRecensies

Pommelien Thijs @ Ancienne Belgique (AB): Erop en erover

Hoe zou het nog zijn met de schouw van Pommelien Thijs? Die heeft sinds enige tijd namelijk de loodzware taak om maar…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single MEAU - "Stukje Van Mij"

Wie de afgelopen jaren naar de radio luisterde en bij een kalm Nederlandstalig liedje dacht ‘moh, dat is mooi’, was misschien wel…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.