Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Slaney Bay – “I Could Love You Better”

slaney bay

© Henry Ager

Ongeveer een jaartje geleden verscheen Slaney Bay eigenlijk uit het niets op onze muzikale radar. De band debuteerde vorig jaar met de dromerige single “Talking About You” en bracht nog wat losse singletjes uit in de periode die daarop volgde. Dankzij hun intrigerende indierock wist Slaney Bay de aandacht te vangen van niet alleen ons, maar ook de BBC, en werd de sound van Londense trio plots vergeleken met dat van gevestigde acts als Wolf Alice. Dit najaar brengen de Engelsen hun allereerste ep uit om zichzelf in de kijker te spelen bij een groter publiek, maar vandaag bieden ze ons alvast een voorproefje met “I Could Love You Better”.

Zoals de titel misschien al wel een beetje suggereert, is “I Could Love You Better” een nummer over een verloren liefde. Frontvrouw Caitlin Whitley stelt zich kwetsbaar op tegenover een ex en maakt duidelijk dat ze nooit dezelfde gevoelens zou kunnen hebben voor een ander, simpelweg omdat ze nog nooit zoveel voor iemand gevoeld heeft. Onder leiding van stevige gitaarriffjes betoogt Whitley dat zij veel en veel beter van die ex kan houden dan dat een nieuwe partner dat ooit zou kunnen. Het geheel doet een beetje aan een jongere versie van Wolf Alice denken, maar er zijn slechtere acts waarmee je vergeleken zou kunnen worden. “I Could Love You Better” is enorm aanstekelijk en barst van een jeugdige, onbevangen energie, waardoor we niets liever willen dan hard meeschreeuwen met Whitley. Slaney Bay toont met deze nieuwe single aan dat ze ontzettend veel talent in hun mars hebben en dat er een hele veelbelovende toekomst op hen staat te wachten.

De debuut-ep van Slaney Bay, A Life Worth Living, verschijnt op 11 november.

Facebook / Instagram / Twitter

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify.

149 posts

About author
ik droom, denk en vind veel
Articles

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.