Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Le Nais – “Hello Vampire”

© Monica Figueras

Op grote festivals is het altijd eens leuk om jong talent te ontdekken en zo viel ons oor dankzij Primavera Sound Barcelona op Le Nais. De zangeres komt uit de Catalaanse hoofdstad en mocht in haar thuisland dus ook al wat showtjes spelen afgelopen zomer, maar het zou ons niet verbazen als haar populariteit binnenkort ook tot buiten de Spaanse landsgrenzen rijkt. Zo valt haar muziek het best te beschrijven als een ietwat ruigere versie van Lana Del Rey; natuurlijk melancholisch, maar met een extra dimensie. Het eerder uitgebrachte “Fight” bleek zelfs het begin van een groter project, waar nu ook het nieuwe “Hello Vampire” deel van uitmaakt.

Zoals gezegd gaat het er op deze nieuwste creatie iets ruiger aan toe, maar net het feit dat Le Nais wat buiten de lijntjes kleurt, zorgt ervoor dat deze “Hello Vampire” opvalt in het muzieklandschap. Waar het nummer begint met een akoestische gitaar, breekt het al snel open door een elektrische riff. De ietwat bezwerende stem van de Spaanse doet daar nog een mysterieus schepje bovenop, waardoor we het gevoel krijgen dat het gevaar altijd om de hoek loert. Toch is het vooral de intrigerende manier waarop deze single zich ontplooit die in het oog springt, want Le Nais weet onze aandacht een ruime vier minuten vast te houden. Wij zijn alvast benieuwd hoe deze zangeres nog zal evolueren; het gaat in elk geval al de goeie richting uit.

Facebook / Instagram / Website

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify.

1580 posts

About author
't is oke.
Articles
Related posts
AlbumsFeatured albumsRecensies

Albumreviews: Beire Kort #37

Het aantal albums dat wekelijks verschijnt, is meedogenloos groot. Daarom is het onmogelijk om alles binnen de correcte tijdspanne van een degelijke…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Le Nais - "Like You" (feat. Khotton Palm)

Er lijkt geen rem te staan op Le Nais, want de Catalaanse zangeres blijft de laatste tijd maar singles uitbrengen. Daar heeft…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Le Nais - "Fight"

Buiten ROSALÍA kent het grote publiek eigenlijk zo goed als geen Spaanse artiesten. Als het aan ons ligt, zal daar snel verandering…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.